Bogyó és Babóca a színpadon – Magyarországon elsőként a Kolibri Színházban!

Bartos Erika nagy sikerű mesesorozatának epizódjaiból Nagy Orsolya készített a Kolibri Színház számára színpadi adaptációt, a bábelőadást Andrusko Marcella állítja színre. A Bogyó és Babóca ősbemutatóját március 24-én tartják a Kolibri Fészekben.

A Bogyó és Babóca kultikus mesesorozat, amely méltán népszerű a gyerekek körében, ezért a rendező különösen nagy kihívásnak érzi Magyarországon elsőként színpadra vinni a kis csigafiú és a katicalány történetét.  „A Kolibri Fészekben készülő előadás során arra törekszünk, hogy az óvodás korú nézők minél könnyebben tudjanak azonosulni a cselekménnyel és a szereplőkkel. Ezért úgy válogattuk össze a meséket a dramaturggal, hogy az óvodás korosztály számára befogadható minikonfliktusok és azok feloldásai jelenjenek meg a színpadon, miközben igyekszünk kihangsúlyozni a kis mesék humorát – hiszen mindenkiszeret nevetni –, és erősebb karakterjegyekkel kidomborítani a szereplők személyiségét” – mondta Andrusko Marcella, akit többek között Kolozsi Angéla: Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak című mesejáték címszereplőjeként ismerhetett meg a Kolibri Színház közönsége.

Bogyó és Babóca történetét kerek egy évig, négy évszakon át kísérhetjük figyelemmel – velük együtt mosolyogva, nevetve, izgulva, mintha mi is az óvodás társaik lennénk.  Hiszen a két főszereplő barátságának történetén keresztül egy egész közösség élete tárul elénk, az óvodában és azon kívül. Az előadás különlegessége, hogy az összes bábfigurát két színész, Rácz Kármen és Ruszina Szabolcs mozgatja. Így ez a sokszereplős játék kivételes technikai felkészültséget igényel a két bábművész részéről. Az előadásban meghatározó szerepe van a zenének is, amely szerves egységet alkot a történettel, a zenei motívumok és effektek ráerősítenek a sodró, pörgős cselekményre.

Az előadás zenéjét Bata István szerezte, a báb- és látványtervező Wunder Judit. A rendező munkatársa Vajdai Veronika, az előadás rendezője Andrusko Marcella.

A Bogyó és Babóca premierje március 24-én15 órakor lesz a Kolibri Fészekben, ezt követően az évad végéig további kilenc alkalommal látható az előadás ugyanott.

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
,