A 2014-es NOISE Festival győztesének művei csendülnek fel a Nádor Teremben 2018. április 15-én

„Micsoda hang! Micsoda harmóniák! Micsoda humor! A hangok gyönyörűen simulnak egymásra, a zenei áthallások sokrétűek. Kiváló munka” – írta Brian Eno Magyaróvári Viktorról a NOISE Festival honlapján. Ha pedig a U2, a Coldplay és a Talking Heads producere így gondolja, akkor mindnyájunknak érdemes lehet ellátogatni a gyönyörű helyszínre.

Magyaróvári Viktor Gyulán született, fiatal korában azonban szüleivel Budapestre költöztek, hogy páratlan tehetségét fejleszteni tudják. Kayamar – mert ezen a művésznéven ismert – hallása egészen különleges, a hangokhoz tartozó Hertz-értéket is képes megkülönböztetni egymástól, ezen kívül egy különleges énektechnika révén több, mint öt oktávon képes énekelni. Ének-, zongora- és hallásbeli tehetsége mellett zeneszerzőként is vitathatatlanul a legjobbak közt a helye – leginkább ebbéli adottságainak lehet tanúja, aki ellátogat a koncertre.

Viktor művei sokfélék: egyes alkalmakra írt már misét, gregorián darabokat, de nem ritka a könnyűzenei motívumok felhasználása sem részéről. A koncerten három kórus (KVVKamarakórus, karnagy: Magyaróvári Viktor; Örökifjú Zenebarátok Kórusa, karnagy: Magyaróvári Viktor; Vox Insana Kamarakórus, karnagyok: Orosz Dóra és Tőri Csaba) közreműködése mellett a WindSingers formáció (Fedor Zsófia, Vers Dóra, Törőcsik Hanna, Nagy-György Márton és Magyaróvári Viktor) is fellép, továbbá szólistákat is hallhatunk Göncz Renáta (szoprán), Besze Tamás (tenor) és Tőri Csaba (bariton) személyében. A koncert 18 órakor kezdődik, az ifjú művészt is támogató belépőjegyek ára 1500 Ft.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/2040419006173109/

Videoajánló: https://www.facebook.com/kayamar/videos/1430749867026944/