drMáriás: Magyarország a magyarság legvilághírűbben és legkorszerűbben ősmagyar hungarikuma!

drMáriás: Magyarország a magyarság legvilághírűbben és legkorszerűbben ősmagyar hungarikuma! című kiállításának megnyitója 2018. március 20-án, kedden, 17.30 órakor a Cultiris Galériában (Örkény István Könyvesbolt, 1137 Budapest, Szent István krt. 26.)

A tárlatot Vágvölgyi B. András író, filmrendező nyitja meg.

A politikai, történelmi, közéleti tematikájú és kritikus, groteszk, poszt-konceptualista stílusú alkotásairól ismert képzőművész kiállításán legújabb festményei és a Vinczemill papírmerítő műhelyben készült nyomatai lesznek láthatók.

A tárlat megtekinthető az üzlet nyitvatartása szerint április 14-ig.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

A kiállított művek megvásárolhatók.

drMáriás szerteágazó művészeti tevékenységében különleges helyet foglalnak el azok a festmények, amelyeken történelmi szereplők, ideológusok, diktátorok, politikusok, közéleti személyek, bűnözők és a szórakoztatóipar neves szereplői jelennek meg rendre furcsa, meghökkentő, szokatlan helyzetekben. Alkotói stílusának különlegessége abban rejlik, hogy úgy fest, hogy azzal a néző emlékezetével, gondolataival, érzelmeivel, benyomásaival operál, ahol a híres művészeti alkotókra és alkotásaikra való, a szépérzékünket kellemes hatással csiklandozó utalásai rendre furcsa, frivol, kellemetlen, tragikus emlékeket felidéző személyekkel és világaikkal gabalyodnak össze. Az alkotó minden képével saját létélményére utal, amelyben a művészi szabadság a háborúk és diktatúrák elsöprő hatásával szembeszegülve törleszt. drMáriás festményeit számos egyéni tárlaton mutatták be Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Győrben, New Yorkban, Londonban, Bécsben, Prágában, Pekingben, Belgrádban és egyebütt.
1966-ban született Újvidéken. 1986 és 1991 között tanulmányokat folytatott a Belgrádi Művészeti Egyetemen. 1991-ben költözött Magyarországra az egykori Jugoszláviából a háború miatt. A Tudósok zenekar énekes-szaxofonos vezetőjeként zenekarával Oroszországtól Európa számos országán át az Amerikai Egyesült Államokig több száz koncertet adott. Hét prózakötet és számos vegyes műfajú kötet, album szerzője.
www.drmarias.hu
www.facebook.com/drMarias
meghívón szereplő kép címe: Karácsony Gergely a humanizmus Mike Tysonjaként Matisse margarétái között
Forrás: Kossuth Kiadó