A darab, ami az idősebb korosztályt is közelebb viszi a kortárs tánchoz – Új szereplővel látható a Juhász Kata Társulat Újratölthető című előadása

Magyarország első közösségi táncelőadása, az Újratölthető egyszerre kutatja a jövőt és az egyén saját vágyait. A darab a generációs szakadékokat áthidalva, két tucat szépkorú, amatőr táncossal a színpadon ösztönöz közös gondolkodásra az életről. Március 22-től az előadásban Juhász Kata partnere Takács László lesz.

Az örök élet perspektíváját az egyéni élet szintjén egyértelműen pozitívan fogadjuk, azonban ideje számot vetnünk azzal is, hogy ha megvalósul, alapjaiban változtatja meg társadalmi berendezkedésünket, a gazdaság szerkezetét, a jogrendszert és családi viszonyainkat is. A Juhász Kata Társulat Újratölthető című előadása, ahogy a „Ha sose halunk meg…” alcím is utal rá, közös gondolkodásra ösztönzi a nézőket arról, mit hozhat a jövő, s miképpen változtathatja meg életünket, ha az emberi élet valóban szint korlátlanul meghosszabbítható lesz.   Az előadás szereplői, Juhász Kata, Takács László és a Szenior Örömtánc Csapat tagjai végső soron saját identitásukat elemzik, hogy azt megőrizve, s arra építve hozhassák létre a jövő társadalmi berendezkedésének modelljét – egyelőre csak a tervező asztalon, vagyis a színpadon, a táncszínház eszközeivel.

A változások iránya tehát nem feltétlenül pozitív, ezért tartotta fontosnak Juhász Kata koreográfus, hogy ezekről a kérdésekről elinduljon egy társadalmi párbeszéd a tánc eszközeivel. Az Újratölthető március 22-én, április 7-én és 8-án az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben lesz látható.

További információ: http://www.eotvos10.hu/eotvos10/index.php/programok/tanc/item/2342-ujratoltheto-kozossegi-tanceloadas

Újratölthető facebook event: https://www.facebook.com/events/149905555723361/

Forrás: Juhász Kata Társulat