Volt egyszer egy Corvin téka – Dokumentumfilm készül a legendás kölcsönzőről

22 év után, 2018. január 31-én végleg bezárt a mozi szívében található Corvin videotéka. Ez a szomorú apropó adta meg a lökést, hogy A hetedik sor közepe filmes portál dokumentumfilmet forgasson a legendás helyről. A kultikus tékában nemcsak kazetta- vagy DVD-átvétel történt, hanem szórakoztató eszmecsere, minőségi ízlésformálás és lelkes kultúrmisszió is folyt bő két évtizeden át, ami az Odeon Art Video hálózat többi egységét is fémjelezte.

Az április végén debütáló, Volt egyszer egy Corvin téka című doku túlmutat a nosztalgián, noha hétpróbás tékások, törzskölcsönzők, egykoron ihletért betérő, azóta elismert filmkészítők is mesélnek a kölcsönzés bájáról, és mindamellett méltó emléket kíván állítani az Odeonnak. Bizonyítja, hogy a VHS-nek is létezett aranykora, bemutatja, mi fán termett a kölcsönzés, tiszteleg minden Tékás és Kölcsönző előtt. Egy vizuális emlékkönyv lesz arról, hogy létezett egy ilyen világ is a Letöltés gomb előtt.

A színes dokufilm közösségi finanszírozással készül, így minden moziínyencet és filmrajongót arra kérünk, hogy támogassa azt, ha teheti anyagilag vagy a hír közzétételével.

Hozzájárulásra az Indiegogo felületén van lehetőség: https://www.indiegogo.com/projects/volt-egyszer-egy-corvin-teka-video-movie#/

A forgatás költségeihez hozzájárulóknak ajándékokkal háláljuk meg a segítséget, nevüket feltüntetjük a stáblistán, és vendégül látjuk őket a majdani exkluzív bemutatón.

A kampány Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/318380942018184/

Forrás, fotók forrása: A hetedik sor közepe