Tavaszi sztárkavalkád Siófokon

Bereczki Zoltán, Malek Andrea, Malek Miklós, Gönczi Gábor és a Republic is Siófokon lép fel a tavasz első napjaiban. A várossá avatásának 50 évfordulóját ünneplő Siófok márciusban igazi sztárparádéval és izgalmas programokkal várja az első napsugarakat. Tavasszal is “Itt kezdődik a Balaton!”

Bár a strandolásra kicsit még várni kell, a siófoki kiruccanásoknak már most is bőven itt van az ideje, hiszen a Balaton-parti város kivirágzik tavasszal. Siófok látványos fesztivállal, izgalmas kulturális eseménysorozattal, sportversenyekkel, és mulatsággal készül a tavasz érkezésére.

Az 1848/49-es szabadságharc 170 éves évfordulója alkalmából a Nemzeti ünnepre rengeteg program várja a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt. Ezen a hétvégén a gasztronómia szerelmesei számára a Siófoki Hajóállomás lehet a tökéletes célpont, hiszen helyi termelők kézműves termékeiből válogathatnak a Márciusi Gasztro Mustra elnevezésű eseményen. A sportbarátok felhúzhatják a nyúlcipőt, hiszen márciusban jön a 11. Spuri Balaton Szupermaraton. Idén is több mint kétezren vesznek részt a nagy közös futásokon, különböző távokon négy napon át, március 22. és 25. között.

Az év első nagyszabású siófoki rendezvénye a Siófoki Tavaszi Fesztivál, ahol kiállítások, könnyűzenei, komolyzenei előadások, filmvetítések és családi programok közül válogathatnak a látogatók. A közel három héten át tartó fesztivál ideje alatt szinte minden nap akad valamilyen izgalmas program Siófokon. Már március 16-án egy igazán egyedi programmal nyílik a fesztivál. A Zenélő templomok keretében a Siófoki Sarlós Boldogasszony katolikus templomban egy rézfúvós együttes komolyzenei koncertet ad elő –  mondta Gyulainé Isó Edina, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója.

A fesztiválon több siófoki művész kiállítását és előadását láthatják a nézők, de Budapestről is érkeznek sztárok. Malek Andrea és édesapja Malek Miklós március 23-án közös koncerten mesél el családi történeteket, és elhangzanak apa és lánya legszeretettebb dalai. A Kálmán Imre Kulturális Központ egy igazi kasszasikerrel készül a Színház világnapjára is – tette hozzá Gyulainé Isó Edina. Március 27-én a Centrál Színház A Lepkegyűjtő című előadását hozza el, Bereczki Zoltán és Ágoston Katalin főszereplésével. A kétszereplős thriller már évek óta teltházzal megy a fővárosban. A tavaszi szünet a gyerekeké lesz, és a Siófoki Tavaszi fesztivál folytatásában, áprilisban is rengeteg program, egyebek mellett a Pécsi Balett Carmen előadása és Hernádi Judit önálló estje színesíti a programot, a fesztivál április közepén az Artisjus-díjas Teleki Miklós zongoraestjével zárul.

Március utolsó hétvégéjén fehérbe borul a Balaton, hiszen a Hajózási szezon nyitásakor vitorlások lepik el a vizet.

Március 30-án jön a legnagyobb siófoki vigasság, a Húsvéti Nyuladalom. A négynapos fesztiválon formabontó, hagyományőrző húsvéti programok, könnyűzenei koncertek, gyerekelőadások várják a szórakozni, ünnepelni vágyókat Siófok főterén. Míg a délután a családoké, az esték felhőtlen hangulatáról ismert magyar együttesek ingyenes koncerteken gondoskodnak. Szombat este a Republic lép fel, vasárnap pedig előbb Gryllus Vilmos, majd utána közvetlenül egy hatalmas 4 órás partyt rendez Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus, de még ezzel sincs vége, az estét a 30Y koncertje zárja. Siófok tehát márciusban is rengeteg izgalmat tartogat, hiszen „Itt kezdődik a Balaton!”

Az összes program és egyéb információk itt:

www.siofokportal.com

www.siofok50.com

https://www.facebook.com/hellosiofok/