Bemutatkozott A rossz árnyék, indul az országos vetítéssorozat

A régóta várt új Jeles-film, A rossz árnyék, 2018. február 28-án végre hivatalosan is bemutatásra került, hamarosan pedig megkezdi országjáró vetítéssorozatát a Soldivision, a film alternatív terjesztője szervezésén.

Fotó forrása: Soldivision

Jeles András, a ’70-es és ’80-as évek egyik legmeghatározóbb s egyben legkülöncebb rendezője 2003 után most először jelentkezett önálló, egészestés filmmel, a néhány elővetítést leszámítva szerdán este közel 400 filmes szakember, családtag és barát előtt mutatkozott be az új alkotás.

Ez az este nem pusztán egy vetítés volt: ahogy a forgalmazó a jövőben is minden alkalommal különleges programok kíséretében mutatja be majd be A rossz árnyékot, így az Uránia Nemzeti Filmszínházba is egy kis plusszal készültek.

Fotó forrása: Soldivision

A közönség Lukin Zsuzsanna énekművész előadásával vehetett búcsút a nemrég elhunyt zeneszerzőtől, Melis Lászlótól, akinek A rossz árnyék zenéjét is köszönhetjük. A vetítést követően Gelencsér Gábor moderálásával Jeles András és a film két főszereplője, Gerlóczy Zsigmond és Kari Györgyi beszélgetett filmről és művészetről, de a nézőtéren ülők is feltehették a film során bennük felmerülő kérdéseket.

A rossz árnyék útja azonban csak most kezdődik. A Soldivision – mely mögött a hagyományos és az alternatív filmterjesztésben egyaránt jártas szakemberek állnak – célja, hogy az eddig bevett módszerekkel kissé szembe menve, projektalapú működéssel egy izgalmas, újító szellemű forgalmazást honosítson meg Magyarországon. Korábban filmvetítésre nem használt helyszínek, alternatív terek és programok, a művészet különböző területeit összefogó intermediális találkozók és pop up események egyaránt szerepelnek a Soldivision tervei között.

Ez az izgalmas vetítéssorozat március 4-én veszi kezdetét. A rossz árnyékot több filmklub is a műsorára tűzi, de az Óbudai Csillagvizsgáló és a Törley Pezsgőmanufaktúra egyaránt szerepel a következő egy hónap állomásai között. Áprilistól kezdve pedig országszerte felbukkan az új Jeles-film.

Ehhez az igazán egyedi és különleges alkotáshoz hasonlóképpen formabontó előzetes illik: a Soldivision YouTube csatornáján már megtekinthető a provokatív, ám mindenképpen figyelemfelkeltő trailer, mely remélhetőleg sokak kíváncsiságát fogja felébreszteni.

A soron következő vetítésekről és a filmmel kapcsolatos információkról a Soldivision Faceboook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: Soldivision