Tűz és víz – Az Óbudai Társaskör márciusi programjai

Tüzes zenével kezdünk: Haydn A-dúr „Tűz” szimfóniájának hangjai indítják a márciust az Óbudai Társaskörben (2018. március 2., péntek 19 óra Klasszik+ Az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje).

Anima Musicae Kamarazenekar

Tüzes ritmusok késztetik másnap a lábakat mozdulásra Dániel Balázs „Mr Firehand” és tűzről pattant zenésztársai: Pleszkán Écska, Pribojszki Mátyás, Szász Ferenc, Gayer Ferenc és Koch Barnabás estjén (2018. március 3., szombat 19 óra Boogie-woogie blues). 

Boogie-woogie blues

Tavasszal már hagyomány, hogy a zene, irodalom és a fizika csodái elevenednek meg nálunk a Technikatörténeti szalonban (2018. március 9., péntek 19 óra Fény – Hang – Játék).

Fény – Hang – Játék

Virágot, kedves mosolyt kapni minden nap nagyon jó, de ehhez még szép muzsikát is hallgatni igazi ajándék nőnapra. Kedves Urak, van egy javaslatunk: lepjék meg szívük hölgyét a Budapesti Vonósok hangversenyével (2018. március 8., csütörtök 19 óra Társasköri Kamara).

Gulyás Márta zongoraművész szerint „… aki jó kamarazenész, az jól vezet autót. Látja, előre érzi, hogy körülötte ki mit fog csinálni. Tapasztalatom szerint ebben sok igazság van, mert kamarazenében ülve is, ha egyet gondolunk a zenéről, akkor ki tudom találni előre, sőt, már érzem és hallom, hogy a partnerem melyik irányba mozdul el”. Ennek a nagyszerű zenei társasjátéknak részesei lehetünk mi is, avatott műsorvezető segítségével (2018. március 10., szombat 19 óra Házimuzsika Farkas Zoltán zenetörténésszel, közreműködik: Gulyás Márta – zongora, G. Horváth László – hegedű, Nagao Haruka – brácsa, Rózsa Richárd – gordonka).

A tüzes hókezdésre válaszul a hónap közepe felé pisztrángok fickándoznak majd a csermely tiszta vizében: Schubert A-dúr Pisztráng zongoraötöse felsőfokon szólal meg a Filharmóniai Társaság koncertjén (2018. március 12., hétfő 19 óra Kamarazene felsőfokon).

Játszótársak a születésnapjukat is szívesen ünneplik együtt. Így van ez Fejérvári János brácsaművész esetében, aki barátait hívta születésnapi együtt muzsikálásra (2018. március 24., szombat 19 óra 3X20 Fejérvári János (brácsa) koncertje).

Fejérvári János

Virágvasárnap sem maradunk kamarazene nélkül (2018. március 25., vasárnap 19 óra Az Óbudai Kamarazenekar virágvasárnapi koncertje), majd szerdán folytatódik a Liszt Ferenc Kamarazenekar barokk és kortárs zenét ötvöző koncert sorozata  (2018. március 28., szerda 19.30 óra BarokkPlusz).

Több mint 25 év, közel 25 gitár, izgalmas hangzás. Ez a gödöllői gitárzenekar, akik visszatérő vendégek és mindig jó hangulatot teremtenek barokktól a filmzenékig ívelő műsorukkal (2018. március 29., csütörtök 19 óra Gitármuzsika Óbudán Az Arpeggio Gitárzenekar koncertje). Szőke Cecília

Arpeggio Gitárzenekar

Forrás: Óbudai Társaskör