Úgy Táncolnék Veled – találkozás a kortárs tánccal

A nagy sikerre való tekintettel márciustól három alkalommal újra jelentkezik a MU színház tematikus eseménysorozata, mely lehetőséget kínál arra, hogy a kortárs tánc iránt érdeklődők még közelebb kerülhessenek a műfajhoz. A résztvevők számára minden alkalommal két elismert alkotó részvételével tart ingyenes szakmai programot. Március 4-én 16:00-tól a MU Színház programján az érdeklődők betekintést nyerhetnek a MU interaktív színházi műhelyébe, melyet a kortárs tánc népszerűsítéséért hozott létre mindenkinek.

Házigazdák:

– Cserepes Gyula (Atelier 21220)

Óbecsei (Vajdaság, Szerbia) származású táncos, előadóművész és koreográfus. Gyula alkotói munkássága a “Revive the castle” című térspecifikus előadással kezdődött 2012-ben, míg a “New Age Gypsies” c. duett volt a táncszínházi bemutatkozása. Első független darabja a “The Bridge” bemutatója a brüsszeli Volksroomban volt 2013 novemberében. A “The Bridge” azóta Mexikótól Bécsig, Párizstól Budapestig a világ számos szegletében megfordult. Gyula utoljára megjelent kreációja, a “SELFY” világpremierje 2016 januárjában volt Ljubljanában, melyet a 2016-17-es évadban Lábán Rudolf díjra jelölték, a 2017-18-as évadban pedig beválogatták a dunaPart- kortárs magyar előadó-művészeti platformra. Áprilisban pedig új premierdarabbal készül, Eroica universalis címmel a MU Színházban.

Cserepes Gyula © Dömölky Dániel

– Duda Éva (Duda Éva Társulat)

Lábán Rudolf, Imre Zoltán és Harangozó Gyula díjas független alkotó, koreográfus, táncművész. A társulati működés mellett gyakran működik közre zenés színházi produkciókban, elsősorban musicalek és operák mozgásvilágának tervezése és komponálása a fő területe, de egyéb zenés produkciókhoz és mozgásszínházi előadásokhoz is készít koreográfiát. Rendszeresen dolgozik többek között Kerényi Miklós Gábor és Eszenyi Enikő rendezők felkérésére, valamint a Szegedi Szabadtári Játékok nagyszabású előadásainak visszatérő alkotója, ahol több, mint tíz produkciót készített. A MU-ban tavaly decemberben bemutatott duplaestes előadása a Neuropean a nagy sikerre való tekintettel március végén ismét színpadra kerül.

Duda Éva

Márciusi témapárok:

–  A látvány szerepe a táncban

–  A tánc szerepe a társadalomban

Moderátor:

– Szemessy Kinga

PROGRAM:

Beszélgetés az előadók között
Az alkotók egymás hozott témáiból felkészülve tartanak izgalmas szakmai párbeszédet, melynél a nézők is résztvevőkké válhatnak több ponton.

Vetítés
A nézők bepillantást nyerhetnek egy-egy színpadi jelenetbe, melyet az alkotók a helyszínen elemeznek is. A vetítés záró akkordjaként lehetőset biztosítunk arra, hogy minden felmerülő kérdést feltehessenek a művészek számára.

Beszélgetés az előadókkal
A már jól bevált közönségtalálkozók mintájára épülő záró blokkban résztvevőink kötetlenül beszélgethetnek az alkotókkal.

További információ a MU Színház márciusi programjai között található.

Forrás, fotók forrása: MU Színház