Jeles-konferencia és retrospektív Jeles-napok A rossz árnyék bemutatója előtt

Mint azt már egyre többen tudják, Jeles András 2003 után először jelentkezik új nagyjátékfilmmel. A rossz árnyékot a Soldivision alternatív filmterjesztő jóvoltából különleges helyszíneken és izgalmas programok keretein belül, február 28-ától kezdve láthatja a közönség.

Álombrigád

Jeles András új műve a magyar filmtörténet egyik legizgalmasabb életművébe illeszkedik, ezért a Soldivision csapata úgy döntött, ennek megfelelően foglalkozik a direktor korábbi alkotásaival is.

A rossz árnyék egyfajta összegzése a rendező eddigi pályafutásának: a film, bár mindenkihez egyaránt szól, azoknak kifejezetten különleges moziélményt jelenthet, akik ismerik Jeles András korábbi munkáit. Éppen ezért az újonnan indult forgalmazó február 26-án és 27-én a Magyar Nemzeti Filmarchívummal karöltve retrospektív vetítéssorozatot szervez a Kino moziban, ahol többek között olyan kultikus műveket láthat a közönség, mint A kis Valentino, az Álombrigád vagy a Senkiföldje. A direktor valamennyi korábbi nagyjátékfilmjének bemutatása mellett igazi csemegékkel is készülnek a szervezők, hiszen egy előadásban két rövid és egy dokumentarista kísérleti filmet is levetítenek.

József és testvérei

Mivel Jeles András filmjei mindig is mély elemzésekre és hosszas gondolkozásra ösztönöztek, a vetítéssorozat után, február 28-án egész napos Jeles-konferenciát tartanak az ELTE hallgatói és tanárai a Filmes Házban, ahol Jeles egyedi színházi és filmes formanyelve egyaránt szóba kerül.

A nap zárásaként az Uránia Nemzeti Filmszínházban zártkörű díszbemutatón debütál Jeles András legújabb műve, A rossz árnyék – ezt követően indulnak város- majd országszerte a film alternatív vetítései. Ezekről a vetítésekről a Soldivision Facebook oldalán tájékozódhatnak a nézők.

A kis Valentino

A retrospektív vetítés részletei: https://www.facebook.com/events/282780615587614/
A Jeles-konferencia részletei: https://www.facebook.com/events/518252828575261/

Forrás: Soldivision