Az Y-generációról írt EP-t a twentees

A twentees Y-sztorik című új kislemezén saját és kortársaik mindennapi ügyeit foglalta dalokba, általános Y-generációs érzéseket, a folytonos megfelelési kényszertől kezdve egészen az internetfüggőségig. Az EP-bemutató március 1-jén a Kuplungban lesz.

A twentees konceptlemeze három Y-generációs témát jár körbe. A Jelen, múlt, jövő c. szám az internetfüggőséget, a 101% a magasra tűzött célok és a kedvtelenség közötti ingadozást fogalmazza meg, míg az Y egy átfogó ars poeticaként beszél általános, a generációra jellemző érzéseket. Utóbbi dalhoz klipet is forgattak, ami tulajdonképpen egy Instagram storyba ágyazott történet, ezzel is reflektálva arra, ahogy minden pillanatunkat online is közéteszünk.


Valamiért mindig irtóztam a „konceptlemez” fogalomtól, de most volt bennünk annyi inger egy témához kötődően, hogy úgy voltunk vele; legyen egyértelmű, deklarált kapocs a dalok között, főleg, ha egy EP-re kerülnek.”- Meséli a lemezről Balázs Konrád, a csapat frontembere.

Y-sztorik EP: http://bit.ly/2EcDEbq

A zenekarban az Y generáció két külön korcsoportja képviselteti magát: két 23 éves, és két 30 éves tagból áll a twentees, de a dalszövegek leginkább Balázs Konrád frontember világhoz való hozzáállását tükrözik: „A szövegírás számomra mindig nehéz ügy, mert hallgatóként inkább a zene beszél hozzám, és én is zenei nyelven szeretek beszélni. Most is küzdelmes volt a folyamat, de mivel magamra mintáztam a dalokat, sikerült őszintén beszélnem az elejétől a végéig, kevés fiktív elemhez kellett hozzányúlni.”

Az Y-sztorik producere ezúttal is Ligeti Gyuri volt, a lemezt pedig a szegedi Miracle Soundban vették fel Szabó Szebesztiánnal, aki a masterért is felelt. Az Y-t hamarosan egy újabb videoklip is követi. Az Y-sztorikat a Kuplungban mutatják be március 1-jén, a szintén gitárpopban utazó Koalabell társaságában.

twentees Y-sztorik lemezbemutató, vendég: Koalabell
Helyszín: Kuplung
Időpont: 2018. március 1. 19:00

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/531747307182902/

Jegyek: limitált early bird 700Ft, elővétel 1000Ft, helyszíni 1300Ft
Jegylink: https://tixa.hu/0301_kuplung

twentees: Instagram

Facebook

Spotify

Youtube

www.twentees.hu