Azegrivár – Egy mai magyar dzsentri kalandjai

„Magyarország egyik, ha nem a legegyszemélyesebb zenekara” – így írja le magát Azegrivár, ami Egri Bálint színész zenei projektjének fedőneve. Bálintot az évek során a saját szórakoztatására megírt rengeteg dal egyre nagyobb színpadokra vitte a nappalijából, sőt nem csak sima koncertek, hanem önálló estjei is születtek. Ebből az egyiket, az Egy mai magyar dzsentrit láthatjuk most ismét élőben, persze a Valentin-nap közelsége miatt kissé megbolondítva és aktualizálva.

Egri Bálint

Az este dalai egyébként nemrég megjelentek album formájában is, azonos címmel.  Azegrivár először négy éve mutatta be ezt a műsort, méghozzá a Thália Új Stúdiójában. Erős gondolati elem tartja össze a dalokat: maga a dzsentri figurája. A dzsentri valahol persze azonos Bálinttal, meg ahogy ő megfogalmazza: “egy kóválygó, mihaszna alak, aki romkocsmák közt bukdácsolva keresi a saját maga igazságait. Elszegényedett, mert nem találja az értékközösségét, meg mert az értékei leértékelődtek, és nemes, mert hisz az értékeiben! Egy elveszett világot keres az Deák-Astoria-Blaha-Oktogon tengelyen, és nem érti, hogy miért nem találja.”

Az önálló est írója, rendezője és egyetlen szereplője is Bálint, aki most elő-Valentin-napi verziójában keresi ezúttal az igazát egy elképzelt estén, egy elképzelt Pesten, ami talán jobban fog hasonlítani egy valódi estéhez a valódi Pesten, amit már mi is átéltünk korábban, mint hinnénk.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/408193122960010/

Jegyek: https://www.jegy.hu/program/egy-mai-magyar-dzsentri-88460

Forrás: Azegrivár