Párbeszéd koncert 2.0 – zene határok nélkül / Kemény Zsófi és Szirtes Edina Mókus koncert – a slam poetry, a hegedű, az ének és a komolyzene találkozása a széki népzenével

Kemény Zsófi és Szirtes Edina Mókus február 10-i koncertjével indulnak újra a Párbeszéd koncertek a Bethlen Téri Színházban. A nem mindennapi páros most először lép együtt színpadra.

© Ribárszki Viki

A tavasz folyamán összesen hat Párbeszéd koncertet tartanak; Kemény Zsófi és Szirtes Edina Mókus után március 3-án Nagy János és Szokolay Dongó Balázs, március 28-án pedig Mogyoró Kornél és Ölvedi Gábor párosa lépnek föl.

Éppen egy évvel ezelőtt, Dresch Mihány és Tintér Gabriella koncertjével indította útjára a Bethlen Téri Színház a Párbeszéd sorozatot. A koncertek fellépői valódi zenei párbeszédbe kezdenek, hiszen más-más zenei világból érkeznek, más és más hangszeren játszanak vagy műfajt képviselnek. A koncerteket összeköti egy népzenei motívum, ami Halmos Béla széki gyűjtéséből való, mégsem népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a zeneművészet majd’ minden ága képviselteti magát; a tavaszi koncerteken a világzene, a jazz, a magyar vagy éppen görög népzene éppúgy képviselteti magát, mint a slam poetry vagy a klasszikus zene. 

Kemény Zsófi 1994-ben született Budapesten. 10 éve lép fel dalszerző-előadóként, 17 éves kora óta pedig rendszeresen slammerként. Három könyve jelent meg, jelenlegi zenei projektje a Sophie Hard nevű rapformáció.

Szirtes Edina Mókus Artisjus és Fonogram díjas előadó, zeneszerző. Rendszeres fellépő a Művészetek Palotájában, ahol 2012-ben az év legjobb koncertjét adta; 2017-ben a Művészetek Völgyében önálló összművészeti udvara volt.
Országszerte játszott színdarabok zeneszerzője, irodalmi művekhez komponál zenét, mely utóbbi adja a mostani koncert alapját.

Koncertek:
február 10. szombat 19.00 Kemény Zsófi – Szirtes Edina Mókus
március 3. szombat 19.00 Nagy János – Szokolay Dongó Balázs
március 28. szerda 19.00 Mogyoró Kornél – Ölvedi Gábor

További koncertek április-május-június:
Pandzarisz Dina – Tálas Áron
Farkas Rózsa – Salamon Bea
Ferenczi György – Csoóri Sándor Sündi

További információ:
Bethlen Téri Színház
www.bethlenszinhaz.hu
Jegyek:
jegy@bethlenszinhaz.hu
+36 1 700 1433

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/1532663733478836/

Forrás: Bethlen Téri Színház