Oscar-hónap: jelölt filmek a Budapest Boulevard Cinemában és közös szurkolás a magyar sikerért

Hamarosan elérkezik az év legjobban várt filmes eseménye, a 2018-as Oscar-gála. Az Amerikai Filmakadémia idén 90. alkalommal osztja ki díjait a filmes világ legjobbjainak 2018. március 4-én.

A rangos esemény iránt minden évben óriási az érdeklődés, de idén még különlegesebb lesz ez az este, hiszen sorban immár harmadszor szurkolhatunk egy magyar jelöltnek. Ezúttal Enyedi Ildikó legújabb filmje, a Testről és lélekről a legjobb idegennyelvű film kategóriájában szerepel a jelöltek között.

A Budapest Cinevent – korábbi nevén Budapest Secret Cinema – és a Filmtekercs.hu idén ötödik alkalommal szervezi meg közös rendezvényét az Anker’tben, ahol a filmrajongók közösen szurkolhatnak az újabb magyar sikernek.

Az idei év azért is különleges, mert most először nem csupán egy estét szentelnek az Oscarnak a szervezők. Egy teljes hétvégén át tartanak majd a programok: március 3-án, szombaton a jutyubdiszkóval közösen filmvetítéssel majd bulival készülnek a filmrajongóknak és szórakozni vágyóknak.

Az esemény részletei: https://www.facebook.com/events/347267709082841/

Március negyedike még messze van, addig is a Budapest Boulevard Cinema készíti fel a filmművészet szerelmeseit a gálára. Február során ugyanis rengeteg Oscar-jelölt filmet vetítenek a belvárosi moziban. Ennek megfelelően látható lesz a horror műfaját megújító Tűnj el!, a világ egyik első festményfilmje, a Loving Vincent és igazi ínyencségként a Logan Noir, a nagy sikerű Marvel film fekete-fehér verziója. De műsorra kerül a két évvel ezelőtti Oscar-díjas magyar film, a Saul fia is.

A főszerepet természetesen a Testről és lélekről kapja, hiszen a szervezők szeretnék, ha ez a kiemelkedő magyar alkotás minél szélesebb körben ismertté válna. Épp ezért minden alkalommal angol felirattal vetítik a filmet a Budapest Boulevard Cinemában, hogy a külföldi érdeklődők is láthassák legújabb büszkeségünket.

A vetítések részletei itt találhatóak: https://www.facebook.com/pg/BudapestBoulevardCinema/events/

Forrás: Budapest Boulevard Cinema