Mutasd be jelmezed a Szegedi Nemzeti Színház deszkáin!

2018. február 17-én, 11 órakor a Nagyszínházban
Várkonyi Mátyás – Békés Pál: A Félőlény – mese musical

„Félőlénynek van egy könyvtára, a könyvtárában sok-sok mese, a sok-sok mese pedig arról szól, mint tudjuk, hogy a gonoszoknak a mesék végén tutira annyi lesz. És mert ez le van írva, akkor ez is a világ, sőt, ez a világ, és amíg ezeket a meséket mondja valaki, vagy akár ha nem mondja, de mondhatja, csak a kezébe kell vennie az egyik könyvet a sok közül, és már olvashatja is fennhangon, mondjuk teázás közben, addig a szörnyek világa csak rút látszat, illúzió, kamu.” Békés Pál

De mi lenne a világgal mesék nélkül, milyenek a szörnyek, ha övék a világ, hogyan lehet Félőlényből újra Élőlénnyé válni? A választ mindenki megtudhatja, aki nem fél eljönni a színházba, de azért a biztonság kedvéért a családját is magával hozza. Békés Pál zenés meséje szentimentalizmus nélkül, groteszk humorral, szeretettel kezel félős gyereket és felnőttet egyaránt. Szórakoztat, elvarázsol, s közben megtanít a bátorság fontosságára, a mesék erejére.

Februárban az iskolákban és az óvodákban számos jelmezbálra kerül sor, sok családban készülnek ilyenkor jelmezek, ennek örömét ugyanakkor csak egyetlen alkalommal élvezhetik a gyerekek. A jelmezek felöltésének autentikus helyszíne pedig a színház; erre gondolva született egy, az előadáshoz kapcsolódó kezdeményezésünk, melynek már tavaly is nagy sikere volt. Azok a gyermekek, akik megtekintik A Félőlény február 17-i 11 órakor kezdődő bérletszünetes előadását, és hoznak magukkal jelmezt, az előadás végén egy próbateremben átöltözhetnek, majd a színpadra mehetnek, ahol egyenként fénykép készül róluk! Minden fénykép a gyermekek nevével, életkorával együtt felkerül a színház honlapjára.

Mindenkit szeretettel vár az előadásra és az azt követő jelmezbemutatóra:

A TÁRSULAT

A program a Korábban Érkeztem Alapítvány és a Szegedi Nemzeti Színház együttműködésével valósul meg.

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház
,