Inspired Selection – Elindult Magyarország első online munkaszervező zenészkatalógusa

Bemutatkozott Magyarország első online munkaszervező zenész katalógusa a csütörtökön megrendezett Dalszerző Expon. Az Inspired Selection által fejlesztett innovatív webes rendszer lehetőséget ad a zenészeknek, hogy ingyenesen regisztráljanak és létrehozzák profiljukat. A regisztrációkor megadhatják személyes adataikat, zenei végzettségüket és szakmai tapasztalataikat. Az oldalra professzionális komolyzene, könnyűzene, ethno és népi hangszeresek jelentkezését várják azzal a céllal, hogy személyre szabott munkalehetőségeket kínálhassanak a katalógus tagjainak. Regisztráció a 18. életévüket betöltött zenészek számára lehetséges.

Reviczky Balázs, Dr. Alpár Balázs (Fugato Alapítvány), Sebestyén Áron

A weboldal ötlete Sebestyén Áron Artisjus-díjas zeneszerző fejéből pattant ki. Az elmúlt években számos produkció zenekarát irányította, szervezte. Zeneszerzőként és zenei vezetőként gyakran kérték föl, hogy állítson össze egyedi zenekarokat egy-egy projekthez, stúdiófelvételhez, így felmerült az igény, hogy létrehozza saját katalógusát. Ez az igény tovább fejlődött és Reviczky Balázs zongoristával közösen létrehozták az Inspired Selection-t és kidolgozták a weboldal alapötletét. Az oldalt Puskás Péter és Szentiványi András fejlesztők programozták. Végül olyan összetett rendszert hoztak létre, ami egyedülálló a szakmában. A regisztrált zenészek egyedi szakmai értékelést kapnak, amely bár nem nyilvános, de nagyban hozzájárul, kinek és milyen munkalehetőségeket kínálhatnak a jövőben. Klasszikus zenészeknek évi négy alkalommal rendeznek stúdiógyakorlati meghallgatásokat és filmzenei workshopokat is indítanak. A feltöltött profilok alapján szakmai alapon rangsorolják a tagokat azzal a céllal, hogy minden feladathoz a legmegfelelőbb személyt/személyeket találják meg. A díjmentes regisztráció a hazai és a határon túli magyar professzionális zenészek számára egyaránt nyitott.  

ÚJ ZENEKAR

A project szervezői létrehozták stúdió szimfonikus zenekarukat az „Inspired Scoring Orchestra”-t. A zenekar azzal a céllal jött létre, hogy különböző formációkat alkotva állandó zenekara legyen az Inspired Selection média zeneszerző csapatának. A zenekar szakmai vezetője Berán Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertmestere.

2018-ban negyedévente tartanak személyes meghallgatásokat, ahol stúdió körülmények között mérik fel a zenészek blattolási-, intonációs- és tempó követési képességeit és szakmai bizottság értékeli és véleményezi a zenészek művészi teljesítményeit. 

MEGHALLGATÁS

Az első meghallgatás április 2-án lesz, a klasszikus vonósok számára, majd 3-án, a fafúvós- és 4-én, a rézfúvós zenészekkel folytatódik.

Külföldi kapcsolataik révén, amelyek bővítésén tovább dolgoznak, rövidebb/hosszabb időtartamú koncert turnékra és stúdiófelvételekre is ajánlanak/szerveznek zenészeket.

A rendszerben lehetőség van valamennyi ethno hangszeres regisztrálására is, így, ha valaki pl. különleges hangszerre vágyik produkciójához, az Inspirede Selection csapata könnyedén megtalálja számára a megfelelő zenészt a feladatra.

TOVÁBB IS VAN  

Az Inspirade Selection további terve, hogy még idén bekapcsolódik a Fugato Alapítvány által rendezett „Magyar Médiazene Nap” megszervezésébe. Az esemény megálmodója Dr. Alpár Balázs zeneszerző. Céljuk, hogy létrehozzanak egy olyan fórumot, amely elősegíti a hazai alkalmazott zeneszerzők szakmai diskurzusát és továbbképzését, valamint munka-kapcsolatok kialakítását. A Médiazene Nap előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket és gyakorlati workshopokat magába foglaló esemény, amely networking programokkal is segíti a zeneszerzők összekapcsolását rendezőkkel, kreatív partnerekkel.

További információk a www.inspiredselection.hu  oldalon

Forrás, fotó forrása: Inspired Selection