Elkészült a szegedi bohócdoktorok bemutatkozó kisfilmje

Elkészült a szegedi Mosolykommandó Alapítvány bemutatkozó kisfilmje. A gyermekek gyógyulását segítő bohócdoktorok munkáját, mindennapjait bemutató videót kommunikáció szakos hallgatók bevonásával a Redfocus Films és Az Újságíróképzésért Alapítvány készítette el.

Egyesületek, alapítványok munkáját segíti együtt a szegedi Redfcous Films és Az Újságíróképzésért Alapítvány: kommunikáció szakos hallgatók bevonásával készítették el az együttműködés első eredményeként a Mosolykommandó Alapítvány bemutatkozó kisfilmjét.

A több hónapos munkát Vörös Zsolt, a Redfocus Films vezetője irányította, aki tapasztalt szakemberként egyengette a projektben résztvevő diákok tevékenységét. A félév során a hallgatók elsajátították az elméleti alapokat, megismerték a bohócdoktorok munkáját, majd a vezetővel együtt összeállították a kisfilm felépítését, elvégezték a forgatást, végül pedig az utómunkákat is.

Az elkészült kisfilm a mai trendeknek megfelelő formában mutatja be a Mosolykommandó Alapítvány mindennapjait, munkájuk jelentőségét és hatását. A bohócdoktorok folyamatosan segítik a Szegedi Gyermekklinikán a kis betegek lelki gyógyulását: jókedvükkel, játékos feladataikkal járulnak hozzá a mihamarabbi felépüléshez.

A Mosolykommandó Alapítvány tagjai nagy örömmel vették át az elkészült filmet, melyet 1%-os támogatások gyűjtésére, valamint általános bemutatkozó anyagként fognak használni a továbbiakban.

Az Újságíróképzésért Alapítvány és a Redfocus Films a továbbiakban is tervezi a videókészítést olyan egyesületek, alapítványok számára, akik forráshiány miatt nem engedhetnék meg maguknak  imázsvideók elkészíttetését.

Forrás: Az Újságíróképzésért Alapítvány