A természet tudja – új sorozat a Da Vinci TV-n

A Da Vinci TV vasárnap új sorozattal jelentkezik. Most mindent megtudhatunk arról, hogyan szolgálja a természet a technika vívmányait. Egy tévéműsor, ahol észbontó természeti jelenségekkel, csodának számító találmányokkal találkozhatnak kicsik és nagyok: itt a megújult Da Vinci Kids „Fedezzük fel, mert a természet tudja” című műsora!

Vajon mi lesz abból, ha egy selyemhernyót pókkal keresztezünk? Egy olyan anyag, ami egy 747-es Jumbo jetet is megállít! És ez csak egy a rengeteg elképesztő felfedezés közül, amit a nézők elé tár a megújult Da Vinci Kids vadonatúj műsora. Nézzünk be az ember által létrehozott tudományos szerkentyűk és a természet csodáinak kulisszái mögé!

Ez a lenyűgöző sorozat megmutatja, hogyan inspirálja a tudósokat a legnagyobb tanár: maga a természet! A műsor házigazdája Danni Washington tengerbiológus, akitől megtudhatjuk, hogy a növények és állatok megfigyelése milyen technológiai fejlődéshez vezetett a repülőgépek, a robotok vagy a vízi járművek tervezésekor.

A minket körülvevő világ megismeréséből és az emberiség kreativitásából olyan csodák születhetnek, mint például a művileg előállított izmok. A természet forrás, inspiráció és óriási segítség lehet számunkra, ahogy azt nemcsak a tudomány élvonalában, de a mindennapi életünk során is tapasztalhatjuk. És van, amire egyszerűen csak rácsodálkozunk, hiszen annyira elképesztően ötletes és hasznos! Mit szólnátok például egy halpikkely páncélhoz?

A Fedezzük fel, mert a természet tudja című műsor január 27-én, szombaton este hétkor debütál. Az epizódok a természet, a sci-fi és tudomány közös kalandjait hozzák el a tudomány felé kacsintgató, vagy abban nyakig elmerülni kívánó közönségnek. Mindezt élvezetes, lenyűgözően látványos és nem utolsó sorban közérthető módon. A kisgyerekes családokat fókuszba állító csatorna legújabb műsora az egész család számára lebilincselő, hétvégi esti programot kínál, hiszen minden szombaton és vasárnap dupla epizódokkal jelentkezik, izgalmasabbnál izgalmasabb természeti és tudományos tények gazdag tárházát nyújtva. Csak ízelítőül: biztosan szó esik robot struccokról, megmutatjuk az úszó drónokat és még sok minden mást is!

Sőt, kiderül az is, hogyan lesz a sci-fi ötletekből tudományos tény, hogy valóban léteznek-e épületek, melyek a fákat utánozzák, és vajon vannak-e már művileg előállított izmok? Egy mérges nyílbéka tényleg életeket menthet? Azok a kis tudósok, örök kérdezők és javíthatatlanul kíváncsiak, akikből később a tudomány első emberei lesznek, a sorozatból mindent megtudhatnak arról, hogyan szolgálja a természet az ember technikai vívmányait.

www.davincikids.tv
https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag

Forrás, fotók forrása: Da Vinci TV
,