MONDJ EGY MESÉT! címmel új impro-színházi bemutatóra készül a Kolibri Színház

A drámaírók kitalált (vagy „kölcsönzött”) történetei a mi életünket idézik meg, a mi problémáinkról beszélnek – jó esetben. Néha hajlamosak vagyunk mégis azt hinni, hogy nagy dolgok csak másokkal, például drámahősökkel esnek meg. Pedig nem így van. Mindegyikünk élete tele van regénybe (vagy drámába) illő helyzetekkel, kalandosan vicces vagy éppen ijesztő történetekkel.

A Kolibri Színház 25. évadában úgy döntöttünk, hogy most ne csak játsszanak a társulat színészei, hanem meséljenek el egy-egy történetet a kamaszkorukból, egy olyat, amiről azt gondolják, hogy valami miatt fontos, érdekes, elgondolkodtató. Ebben az évadban engedjük meg magunknak ezt a személyességet, kitárulkozást. Ismerjük meg jobban őket, akik nap mint nap jelmezbe bújva másokat jelenítenek meg érzékenyen és odaadóan; most kerüljenek ők a középpontba.

Ebben az előadásban a Kolibri Színház közép- és fiatal generációjának színészei osztanak meg egy-egy történetet a fiatalkorukból.

De nem csak a történeteikkel lepnek meg bennünket (és kollégáikat), hanem azzal is, ahogy a szemünk láttára hozzák létre újra azokat. Ugyanis a színészek minden alkalommal improvizálnak: valaki a társulatból feldob egy sztorit, és bevonja a többieket a játékba, hogy együtt keltsék éltre azt. Hogy ki mit játszik, csak aznap dől el. A közönség még az előadás előtt választhat egy tárgyat a kellékdobozból, így ők döntenek arról, hogy aznap mit használhatnak a színészek történeteik felidézésekor.

Színházi játék, ami reméljük nem csak a Kolibri, hanem a színházcsinálás ünnepe is.

A témák: első szerelem, nagy bulik, testvéri versengés, csínytevések, veszteségek, traumák, szabadság, naivitás, felnőtté érés.

Akik mesélnek és játszanak:

Alexics Rita, Bárdi Gergő, Blahó Gergely, Erdei Juli, Fehér Dániel, Krausz Gábor, Mészáros Tamás, Nizsai Dániel, Rácz Kármen, Rácz Kriszta, Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid, Tóth József

Dramaturg: Tasnádi István
Zene: Monori András
Rendezőasszisztens: Hajsz Andrea
Rendező: Vidovszky György

Minden este 6 történet, minden este más. Csak a 25. évadban!

A bemutatót 2018. január 13-án, szombaton, 17 órakor tartják a Kolibri Pincében.

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
,