David Mamet: Viszontlátás

Vadász Krisztina rendezésében mutatja be január 17-én a Bethlen Téri Színház és a Manna a Viszontlátás című előadást, mely a Találkozások program 5. bemutatója.  Az előadás David Mamet Reunion és Dark Pony című drámáinak szövegéből jött létre.

Vadász Krisztina a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves hallgatója, fizikai színházi koreográfus-rendező szakirányon, Horváth Csaba osztályában.

A Viszontlátás női szereplője osztálytársa, Barna Lilla, a férfi főszerepre pedig Márton Andrást választotta. A rendező mentornak Vajdai Vilmost kérte föl, akivel már dolgozott együtt három éve a TÁP Színháznál.

Viszontlátás, próba © Kállai-Tóth Anett

David Mamet: Viszontlátás

„ – Szeretnélek megismerni.

– Én is szeretnélek megismerni téged. De ez nem fog varázsütésre kitörölni húsz évet, amíg te felnőttél, mert muszáj volt, én meg részegen fetrengtem.”

Közös emléktöredékek, kisiklott életek, a viszontlátás öröme és az újrakezdés esélytelensége. Egy vágyott család, és egy váratlan találkozás története. De lehet, hogy már csak az idők kezdete előtt, az indián mesék világában képes apa és lánya újra beszélgetni egymással?

Fordította: Zsigó Anna

Carol Mindler – Barna Lilla e.h.
Bernie Cary – Márton András

Dramaturg: Zsigó Anna
Zeneszerző: Szabó Bálint (Gosheven)
Díszlettervező: Mucsi Balázs
Jelmeztervező: Pálya Pompónia
Rendezőassisztens: Fazekas Anna
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Produkciós menedzser: Erdélyi Adrienn

Mentor rendező: Vajdai Vilmos
Rendező: Vadász Krisztina e.h.

A Viszontlátás a Találkozások sorozat ötödik bemutatója. A Bethlen Téri Színház és a Manna három éve indította útjára tehetséggondozó programját, ahol fiatal, pályakezdő rendezők mutathatnak be kétszereplős darabokat, maguk mellé egy tapasztalt rendezőt mentornak választva. Fontos kritérium volt, hogy a két szereplő közt generációs korkülönbség legyen, hiszen a program célja többek között a korosztályok, tapasztalatok találkoztatása.

Találkozások program:

Az első pályázat nyomán két produkció valósult meg; 2016 áprilisában mutatták be Valcz Péter rendezésében a Mary és Max című előadást Grisnik Petrával és Gőz Istvánnal, azt követően Szilágyi Bálint állította színpadra Peter Handke Az aranjuezi szép napok című művét Eke Angéla és Zsótér Sándor főszereplésével. A tavalyi év pályázatának eredményeként jött létre az Egy fiú Boszniából Lazici Noémi rendezésében Botos Évával és Jászberényi Gáborral, majd februárban Cseh Judit állította színpadra Pataki Éva regénye nyomán készült Nőkből is megárt… című darabot, melyben Tordai Teri és lánya Horváth Lili anya-lánya szerepben tűnnek föl.

A 2017 tavaszán kiírt pályázat győzteseinek – azaz Vadász Krisztina és Dékány Barnabás –  munkái a 2017-2018-as évad folyamán kerülnek bemutatásra. 

További információ:
www.bethlenszinhaz.hu
www.mannaprodukcio.hu
https://www.facebook.com/events/1482243401891076/

David Mamet: Viszontlátás
Bemutató: január 17. 19 óra

További előadások: január 22., február 7.

Helyszín: Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen tér 3.
70 perc, szünet nélkül

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk!

Forrás: Bethlen Téri Színház