Térey János: A Legkisebb Jégkorszak – felolvasószínház

„Befagy a Duna, és megnyílik a síparadicsom a Svábhegyen.
2019-et írunk, Európát és benne Magyarországot az izlandi vulkánok heves aktivitása nyomán bekövetkező globális lehűlés keríti hatalmába… A vulkáni tél lassanként beköszönt Magyarországra is. Vajon miként birkózik meg a magyar társadalom a váratlan katasztrófahelyzettel? Mihez kezd az épp regnáló szociáldemokrata-jobbközép kormány Magyarországon? Miközben a felső középosztály fényűző díszletek között zajló kényelmes életét felborítani látszanak a hó és jég alatt is forrongó szélsőséges csoportok. Mi történik, ha csődöt mond a logisztika, a pénz sem bizonyul hathatós cserealapnak a túléléshez, és előbújnak a hegy kísértetei is?”

Térey János – aki a Szépírók Társasága és a Weöres Sándor Színház szervezésében indult, Színházcsinálók című beszélgetéssorozat első vendége volt Szombathelyen – izgalmas és elgondolkoztató drámát írt 2015-ben született verses regényéből. Az azonos címet viselő, 2017-ben megjelent darab „korántsem utópisztikus látomás, hanem képtelenül valóságos korrajz a közeli múltunkról, jelenünkről és egy elképzelt jövőről.”

A mű a Weöres Sándor Színház művészeinek tolmácsolásában felolvasószínházi formában kerül a közönség elé. Az előadás után Jordán Tamás beszélget a szerzővel és a nézőkkel.

Időpont: 2018. január 4. 19 óra
Helyszín: Weöres Sándor Színház, Stúdiószínpad
Jegyár: 1.900 Ft

http://www.wssz.hu/tartalom/cikk/terey-janos-a-legkisebb-jegkorszak-felolvasoszinhaz

Forrás, fotó forrása: Weöres Sándor Színház
,