Armel Opera Festival DÍJ – Valóra váltjuk a fiatal Virtuózok álmát – 2017.12.29.

ARMEL OPERA FESTIVAL DÍJ
FIATAL VIRTUÓZOK MAGYARORSZÁGRÓL
Abouzahra Amira a Berlin Filharmónia koncerttermében
2017. december 29.
Közreműködik: MÁV Kamarazenekar
Vezényel: Michael Zukernik

Műsor:
Vivaldi: 4 Seasons – Szólista: Abouzahra Amira, hegedű
Tchaikovsky: Souvenir de Florence
Mozart: Symphony Nr 29.

Abouzahra Amira 
2005. december 25-én született. Édesanyja magyar, édesapja egyiptomi származású, mindketten zongoristák. Amira négyévesen a hegedűt választotta hangszerül, azóta Gawrilenko Alexander tanítványa. Öt éves kora óta szerepel rendszeresen nyilvánosan. Fellépett a Muscati Királyi Operaházban, játszott a Mexikói Állami Szimfonikus Zenekarral, a Mannheimer Abandakademie kamarazenekarával, valamint a Kurpfalzphilharmonie Heidelberg és a Kremerata Baltica kamarazenekar élén.
2016-ban több fellépése volt magyar zenekarokkal a Hegyvidéki Solti György Zenekarral és a MÁV Szimfonikus Zenekarral. Ebben az évben a Virtuózok televíziós komolyzenei tehetségkutató verseny középdöntőse és a különlegesen tehetséges fiatalokat támogató Domhof Alapítvány ösztöndíjasa.
2017-ben
 úgy döntött, ismét jelentkezik és szerencsét próbál a Virtuózokban, majd korosztályának győzteseként zárta a versenyt – elnyerve ezzel az Armel Opera Festival Díjat, azaz koncertfellépést a Berliner Philharmonie-ban, a MÁV Kamarazenekar kíséretében.  

A december 29-i koncerttel Amira egyik nagy álmát váltjuk valóra, hiszen az Armel Díj által léphet fel a rangos, világhírű berlini koncertteremben.

De különleges élményben lesz része Hollander Gyöngyinek is, aki az Armel Operabarátok Klub tagja, és a klubtagok számára ősszel meghirdetett játékunk nyerteseként utazhat erre a programra.  A nyeremény az utazást, szállást és a koncertjegyet is tartalmazza.  

Forrás: Armel Opera Festival