Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, 2018. 01. 23-28.

Az Európa Filmdíjat nyert Anna Zamecka Communion/Az én vérem című lengyel dokumentumfilmje is látható lesz a 2018. január 23-28-ig tartó Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon, a Cinema City Aréna moziban.

Az idei legjobb európai dokumentumfilm a Communion/Az én vérem, és két Oscar-jelölt, I am not your negro / Nem vagyok a rabszolgád, Watani, my Homeland /, Hazám, Watani, valamint 7 Európa Filmdíjra jelölt film is szerepel a január 23-28-ig tartó Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjában.

Valódi történetek a filmvásznon:

 A világ közel 30 országából érkező 50 különleges, fesztiváldíjas, Magyarországon először vetített alkotás közül válogathat az emberi sorsok, problémák és a társadalmi kérdések iránt érzékeny néző.

A 2014-ben alapított Budapest International Documentary Festival (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) a világ legfrissebb nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye és fóruma, és a filmek magyarországi premierje, ahol:

–  a fesztiválon minden film valamelyik alkotója, vagy főszereplője részt vesz;

– a világ minden tájáról érkező dokumentumfilmek tematikai, életkori megkötés nélkül versenyeznek és szerepelnek;

–   a vetítések után közönségtalálkozók és szervezett beszélgetések, viták keretein belül a nézőknek és a szakmának lehetősége nyílik az alkotókkal, ill. a filmek szereplőivel beszélgetni;

–  a versenyszekciók mellett versenyen kívüli szakmai programok, masterclass, közönségtalálkozók, különböző rendezvények várják a dokumentumfilmek kedvelőit.

25 főből álló rangos nemzetközi zsűri, diákzsűri, valamint lelkes nyugdíjas filmrajongókból álló zsűri dönt a pénz és egyéb díjakról.

A fesztivál tiszteletbeli elnöke, Dr. Vekerdy Tamás pszichológus lesz.

A karácsonyi ünnepekre különleges meglepetéssel is készültek a BIDF szervezői. Négyféle belépőt tartalmazó ajándékcsomag vásárlására van lehetőség. Az ajándék tulajdonosa a BIDF rangos versenyfilmjei közül válogathat.

További részletes információ a fesztivál hivatalos oldalán http://bidf.hu/fesztival/ és Facebook oldalán: https://hu-hu.facebook.com/bidf.hu/ olvasható.

Forrás: Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál
,