Művészi ajándékot karácsonyra!

Szerző: Böjtös Kinga

Az Iparművészeti Múzeumban szokásos adventi kézműves vásárnak idén a B32 Galéria és Kultúrtér ad otthont december 16-án, szombaton 11 és 19 óra között!

„ – Ezt a vásárt Bartha Ágnessel és Király Fannival szervezzük a Creative Arts Fair „folytatásaként” – a múzeum renoválása alatti időszakban -, az azon kiállítók részvételével, meghívásos alapon” – mesél a szervezés hátteréről Pintér Szonja, a galéria munkatársa, aki évtizedek óta személyes kapcsolatot ápol a művészekkel, kézművesekkel és manufaktúrákkal.

Az első B32 galériabeli vásárukat tavasszal rendezték „Prémium Art Fair” néven és igen sikeres lett a fogadtatás. Kérésük csupán az volt a művészek felé, hogy mindenki azt a területet képviselje, olyan áruval jelenjen meg, amiben szakmailag ismert és saját karaktert alakított ki. Tehát egyedi tervezésű, kisszériás, művészi értékű kézműves termékekről beszélünk.

Így most, a december 16-i adventi vásár az ünnepi izgalom mellett rutinos szervezettséggel zajlik majd. A galéria összes helyiségében színes-otthonos kavalkád fogadja az érdeklődőket, akik a vásárláson kívül beszélgethetnek, ismerkedhetnek magukkal a művészekkel, tervezőkkel és gyártókkal. Így nem csak egyedi ajándékokkal, de a tárgyakhoz kötődő műhelytitkokkal és személyes történetekkel is gazdagodhatnak a szombati vásárra látogatók.

A teljesség igénye nélkül, íme néhányan a kiállítók közül:

Borsódy Eszter, Bartha Ágnes, Király Fanni, Tóth-Vásárhelyi Réka, Vereczkey Szilvia, Smetena Ágnes, Újj Zsuzsa, Lublóy Zoltán, Formanek Zsuzsa, Szerencsés Gabo, Czok Ildi, Gera Noémi, Szegedi Katalin. Trom Kata, Etnomád, Búza Krisztina, Kúti Krisztina, Farkas Bori

Az esemény Fb-oldala: https://www.facebook.com/events/547411085599451/

Cím: B32 Galéria és Kultúrtér, Budapest XI., Bartók Béla út 32.

Fotók forrása: B32 Galéria és Kultúrtér

 

,