Megjelent a Budapest100 könyv és bejelentették a 2018-as programot

December 14-én este bemutatták a „Budapest100 történetek – Huszonnégy a háromszázból” című könyvet a civil városi ünnep önkéntesei és közreműködői számára az OSA Arany János utcai épületében, ahonnan a népszerű programsorozat 2011-ben elindult.

A kiadvány limitált példányszámban jelent meg és 160 oldalon 24 ház történetét tartalmazza: szubjektív városkalauz, hiteles várostörténet és magántörténelem egyben a Budapest100 első 6 évéről. A gazdag fotóanyaggal illusztrált kötetben a házleírások levéltári kutatásokon, a házak lakóival készült interjúkon alapulnak. A kutató művészettörténészek azon voltak, hogy pontosan megidézzék a 100 évvel ezelőtti pezsgő életű székesfőváros hangulatát és azt is, amit közben elmosott az idő, lerombolt a történelem,  mivel a Budapest100 programja szerint minden ház érdekes. A házak szellemét a falak őrzik és az ott élők adják tovább. Ezzel a könyvvel egy újabb generáció is megtette a magáét: kézbe vehető a 100 éves Budapest egy darabkája.

A könyvbemutatóval egyidejűleg bejelentették, hogy 2018-ban május első hétvégéjén rendezik a Budapest100 programját, amelyben a terek kapják a főszerepet.
A kutatások már elkezdődtek, és a fotósok is dolgoznak. Az önkéntesek hamarosan jelentkezhetnek a programra.

A Budapest100 lebonyolítója és a könyv felelős kiadója a KÉK – Kortárs Építészeti Központ. A könyv főtámogatója a We Love Budapest.

A  könyv megjelenését támogatta a Nemzeti Kulturális Alap és a Vera és Donald Blinken Nyílt Társadalom Archivum.

Budapest100
Nyissunk a térre!
2018. május 5-6.

Részletek: http://budapest100.hu/

Forrás: Budapest100