Segítsünk karácsonykor is az Igazgyöngynek!

A Budapest Bábszínház előadásainak túlnyomó többsége gyerekeknek szól. Éppen olyan életkorú gyereknek, mint akik a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Intézményben tanulnak. Nekik azonban nem mindig jut a karácsonyfa alá ajándék. Ezért a színház előcsarnokában található ládákat szeretnénk megtölteni könyvekkel, rajzeszközökkel, játékokkal.

Gingalló © Éder Vera

Az elmúlt évadban bemutatott, Szalóki Ági dalaira épülő Gingalló látványvilága repertoárunk talán legkülönlegesebbje: a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Intézmény tanulóinak rajzaiból készült. A bemutató előtt a választást a rendező, Ellinger Edina így indokolta: „Olyan vizuális világot kerestem a dalokhoz, amely naiv tisztaságot hordoz magában. Így jutottam el a gyerekrajzokhoz. Amikor Ágival megosztottam ezt az ötletemet, ő javasolta az Igazgyöngy Alapítványt, és hívta fel a figyelmemet a munkájukra. Az a csodálatos számomra az L. Ritók Nóráék által vezetett művészeti képzésben, hogy Magyarország legszegényebb, legkilátástalanabb részein élő gyerekeknek ad hitet és önbizalmat a művészi önkifejezés lehetőségén keresztül. A kis alkotóművészek munkáival öröm volt együtt dolgozni, végignézni a sok-sok rajzot, válogatni közülük.”

A rajzokból és festményekből nálunk nyílt először átfogó kiállítás Budapesten, a gyerekek itt voltak az előadás bemutatóján, eltöltöttek egy napot a Budapest Bábszínházban, a színház művészei pedig tavasszal látogattak el hozzájuk Berettyóújfaluba ajándékokkal. Az idei karácsonyt nézőink segítségével szeretnénk nekik szebbé tenni: könyveket, rajzeszközöket, játékokat, és édességet gyűjtünk. Az ajándékokat december 14-ig, minden nap 10 és 18 óra között várjuk, hogy december 15-én az alapítvány elvihesse Berettyóújfalu és környékére a rászoruló gyerekek karácsonyfája alá. Kérjük, az ajándékozók írják rá a csomagra, annak tartalmát hány éves kisfiúnak vagy kislánynak szánják.

„Az előadás nézői támogatói jegyeket is vásárolhatnak, emellett a szórólapon olvasható az Igazgyöngy ismertetője, mert szeretnénk, ha a felnőtt nézők tisztában lennének azzal, hogy az alapítvány az esélyteremtésről szól – fogalmazott Ellinger Edina. – Az esélyteremtésből pedig a Budapest Bábszínház is szeretné kivenni a részét, ezért nem kérdés, hogy ahhoz társulatunk is hozzájárul a tőlünk telhető segítséggel.”

© Éder Vera

Forrás: Budapest Bábszínház