Y Generation Art Fair kortárs művészeti vásár

A tavalyi évben gerilla árazásával sikeresen debütált Godot pop-up rendezvényből nőtte ki magát a Young Generation  ART FAIR, amelynek új helyszín, a Jászai Mari téri „Palatinus házak” ad otthont.

A fiatal, Y generáció képzőművészeit bemutató művészeti kiállítást és vásárt több fordulós pályázat előzte meg. A legkiválóbb művészeket 400 pályázó közül választottuk ki. A pályázaton sikeresen részt vevő művészek alkotásai között festmények, szobrok és nyomatok mellett érdekes installációk is szerepelnek.

A kiállítás és vásár végén 6 díjat osztunk ki a résztvevő 100 művész között. A fődíj nyertese lehetőséget kap önálló kiállítás létrehozására a Godot Galériában és részt vehet a többi díjazottal együtt a Godot Galéria 10 napos mezőszemerei művész telepén.

Az YG ART FAIR struktúrája rendhagyó a hagyományosan szerveződő művészeti vásárokhoz képest. Ezen a rendezvényen olyan a pályájuk elején álló művészek mutatkoznak be, akik mögött még nem jött létre az a galériás menedzsment, ami óriási szakadékot jelent a képzőművészet értékének megítélése és a széleskörű vásárló réteg között, mert NEM CSAK AZ A MŰVÉSZET, AMI DRÁGA.

Az art fair alatt, az elmúlt évhez hasonlóan „a gerilla árazás” módszerét alkalmazzuk. Ez azt jelenti, hogy a vásár ideje alatt kicsiben tükrözzük azt a folyamatot, ahogy a művészek és alkotásaik folyamatosan emelkedő értékkel bekerülnek a művészeti vérkeringésbe. Ezért a művészek munkáinak első eladását követően az alkotások ára emelkedik és a képek ára elkezd közelíteni valós értékük felé.

YG Art Fair
kortárs művészeti vásár
a Godot Galéria szervezésében
2017. december 05 – 23.

Helyszín: Zsilip – Budapest 1137 Újpesti rakpart 1-3.

Az esemény oldala: https://www.godotpopup.com/
Facebook: https://www.facebook.com/GodotPopUp/
Facebook eseményoldal: https://www.facebook.com/events/148651775775092/

Forrás: YG ART FAIR