Kass János kamarakiállítás és emléknap Szegeden

Kass János születésének 90. évfordulója tiszteletére kamarakiállítás nyílik a Kass Galériában Szegeden. A Kass János Baráti Kör által szervezett tárlaton a mester barátai, tisztelői által őrzött dokumentumokat, tárgyakat mutatnak be. A „Kass ereklyék Szegeden – A szegedi otthonokban, köztünk élő Kass János” című kiállítást december 14-én, csütörtökön 15.30-kor nyitják meg.

Kamarakiállítással emlékeznek tisztelői Kass Jánosra Szegeden. A legendás grafikusművész idén lenne 90 éves: a kerek évforduló apropóján kamarakiállítást szervezett a Kass János Baráti Kör a szegedi Kass Galériában. A tárlaton a művész barátai, tisztelői által őrzött dokumentumokat, tárgyakat mutatnak be, melyeket kifejezetten erre az alkalomra gyűjtöttek össze a kör tagjai. A kiállítást december 14-én, csütörtökön 15.30-kor nyitják meg.

Ezen a napon a kiállításmegnyitó mellett több programmal is tisztelegnek Kass János emléke előtt Szegeden. A Városháza dísztermében emlékülést tartanak 10.30-tól, majd 13.30-kor avatják fel a Kass-emléktáblát az egykori Kass Szálló falán.

A „Kass ereklyék Szegeden – A szegedi otthonokban, köztünk élő Kass János” című kiállítás 2017. december 22-ig látogatható a Kass Galériában.

A megvalósítást Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szegedért Alapítvány támogatása tette lehetővé.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum