PÁRIZS VONZÁSÁBAN | Boldi és Csernus Tibor kiállítása

A Hegyvidék Galéria és a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és kedves családját Boldi (szobrászművész) és Csernus Tibor (festőművész) PÁRIZS VONZÁSÁBAN című kiállításának megnyitójára.

Időpont: 2017. december 6., szerda, 18.00
Köszöntőt mond: Pokorni Zoltán polgármester
A kiállítást megnyitja: Kosinsky Richárd művészettörténész
Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A kiállítás megtekinthető 2018. január 22-ig, keddtől péntekig 10.00-18.00, szombaton 10.00-14.00 óra között.

Boldi és Csernus Tibor – a szobrászat és festészet alkotói, két külön műfajé, melyek rivalizálása századok óta a kiállítóterek sajátos élcelődésének tárgya. A Hegyvidék Galéria és a KOGART közös kiállításán a két művész alkotásai azonban nem ütköznek, nem gáncsolják egymást: a maguk elemi módján, közösen mesélnek alakról és formáról.

A két alkotó gondolkodásában központi szerepet játszik az emberi test anyagi mivolta, a matériától való függőség – és az attól való megszabadulás. Mindez a művészet gazdag hagyományában megmerítkezve: Boldi és Csernus egyaránt a művészettörténet nagy momentumaihoz nyúlt vissza és azokat megidézve, átemelve alakította ki egyedi, modern nyelvezetét.

A festészet és szobrászat örök versengése, a korokon átívelő paragone Boldi és Csernus Tibor közös kiállításán egyensúlyba kerül.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/148972522528087/

Forrás: Hegyvidék Galéria