Advent a Várkert Bazárban

Mennyből az angyal – GHYMES koncert, Várkert Irodalom adventi estek, ingyenes gyermekprogramok az ünnepi készülődés jegyében és Reformáció 500. tematikus kortárs képzőművészeti kiállítás várja a kulturális feltöltődést keresőket a Várkert Bazárban advent idején.

Adorjáni Bálint

A kalendárium sokszínű meglepetéseihez hasonlóan idén is különböző műfajú programokkal találkozhatnak a Várkert Bazár látogatói az adventi hétvégéken;

december 09., Korniss világa est,

december 10., GHYMES – Mennyből az angyal nagykoncert,

december 16., Beszélő levelek előadás,

december 17., Összetartozunk – Adventi irodalmi- és jótékonysági gálaest várja a látogatókat.

Ghymes

A nagysikerű Várkert Irodalom évadzáró gálaestjén olyan sztárvendégek lépnek színpadra, mint Kerekes Vica, Szűcs Nelli, Palya Bea, Adorjáni Bálint és Both Miklós, az eseménysorozat háziasszonyaival, Ugron Zsolnával és Juhász Annával.

Az adventi gálaesten fellépő vendégek személyes, dedikált tárgyaikat ajánlják fel a jótékonysági tombolán, az ebből befolyt összeggel az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi irodáját támogatjuk.

Az Ég és Föld között – a Biblia a magyar képzőművészetben című kiállítás az ünnepi időszakban is látogatható a Várkert Bazárban. A Reformáció 500. évfordulójának emléket állító tárlat művészettörténeti szempontból rendhagyó válogatást nyújt a Biblia világával, a hittel és az emberi sorskérdésekkel foglalkozó képzőművészeti alkotásokból. A Testőrpalota két emeletén olyan művészek munkái láthatók, mint Aba-Novák Vilmos, Kontuly Béla, Molnár C. Pál, Szalay Lajos, Kondor Béla, Borsos Miklós, Tóth Menyhért, Csernus Tibor, vagy Péreli Zsuzsa és az elmúlt évtizedek számos jelentős kortárs alkotója.  Korunk minden bibliai témájú alkotása egyben Isten kereséséről, a hit felé törekvésről és az emberlét mélységeiről is szól, ahogy az ünnepi készülődés, az adventi időszak is.

Juhász Anna

A kiállításhoz kapcsolódó Angyali üdvözlet című múzeumpedagógiai foglalkozásokra december 09-én és 16-án a 4-14 éves korosztályt várják 15:00 órai kezdettel.

A Testőrpalotában látogatható Játékkiállításban Környei Alice tematikus foglalkozásokat tart a legkisebbeknek és nagyobbacskáknak az ünnepi készülődés jegyében:

Ünnepi babajátszó 0-3 éveseknek

december 06. – 16:00 Miklós napi köszöntő – énekkel mondókával

december 13. – 16:00 Luca napi köszöntő, csillagszámláló

december 20. – 16:00 Bölcsőcske – Ringatóval, karácsonyi énekekkel

december 27. – 16:00 Dalok, mondókák kiskarácsony – nagykarácsony idején

Adventi Játékkert 3-9 éveseknek

december 10. – 10:30 Énekelt mesék – Betlehem, betlehem..

december 17. – 10:30 Énekelt mesék – Betlehemi történet 

Palya Bea © Emmer László

Ingyenes családi és gyermekprogramok vasárnaponként:

Nemcsak ingyenes kézműves programokkal, workshopokkal, de izgalmas előadásokkal is várják a családokat a Várkert Bazár Rendezvénytermének aulájában.

december 10., 11:00 – Karácsonyváró – Bóbita zenekar módra

15:00 – Állati Zenés Abc – Bíró Eszter koncertje gyerekeknek, felnőtteknek

december 17., 11:00 – Gubás Gabi Biomese – interaktív, zenés mese

16:00 – Éneklő Betlehem – Vaskakas Bábszínház előadása

A délelőtti és az esti programokat a vendégekkel, és a kulturális élet jeles képviselőivel közös, ünnepélyes gyertyagyújtás köti össze a Rendezvényterem aulájában 18:30 kezdettel:

december 10. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár és a GHYMES zenekar tagjai

december 17. Juhász Anna irodalmár, Szűcs Nelli színművésznő Adorjáni Bálint színművész és Both Miklós zeneszerző, előadóművész

december 24. Palya Bea népdalénekes, előadóművész és Ugron Zsolna író, a Várkert Bazár arca

Szeretettel várjuk a család minden tagját a Várkert Bazár adventi programjain!

További információ és jegyvásárlás: varkertbazar.hu

Forrás, fotók forrása: Várkert Bazár