Son Yeol Eum zongoraestje a Magyar Tudományos Akadémián

Páratlanul virtuóz technikájáról és szenvedélyes előadói stílusáról nemzetközi szinten ismert Son Yeol Eum szólóestjével zárul december 17-én a Koreai Kulturális Központ idei klasszikus zenei koncertsorozata. A hangversenynek ezúttal a Magyar Tudományos Akadémia impozáns épülete ad otthont.

Son Yeol Eum zenei tehetségével egészen fiatal kora óta kitűnt társai közül. Második helyezéseket ért el több magas nívójú versenyen, többek között a Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraversenyen, a Van Cliburn Nemzetközi Zongoraversenyen, majd legfiatalabb résztvevőként hívta fel a nemzetközi szakmai zsűri figyelmét az Oberlin Nemzetközi Zongoraversenyen és az Ettlingen Nemzetközi Zongoraversenyen. Színes repertoárjában Bachtól Gershwinig megtaláljuk a legvirtuózabb darabokat. Olyan világszerte ismert zenekarokkal dolgozott már együtt, mint a New York-i Filmharmonikusok, a Dmitri Kitayenko vezette Drezdai Filharmonikusok, a Bergen Filharmonikusok, a Valery Gergiev vezette Mariinszkij Színház Zenekara és a Cologne Zenekar. 2017-18-as évadban The Academy of Saint Martin in the fields zenekarral a londoni Cadogan színpadán lép fel.

Szóló karrierje mellett számos egyéb tevékenységet folytat. 2016-ban a Pyeongchang Téli Zenei Fesztivál művészeti rendezői feladataira kapott megbízást. Örömmel és izgalommal készül első magyarországi koncertjére, hiszen Budapestre, mint a komolyzenei örökség egyik legmeghatározóbb bölcsőjére tekint.

Dátum: 2017. december 17. (vasárnap) 18 óra
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia, Díszterem (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)
Szervező: Koreai Kulturális Központ
Fellépő: Son Yeol Eum (zongora)
Program:
Händel-Liszt – Sarabande und Chaconne aus dem Singspiel Almira S. 181
J.S. Bach – Goldberg variációk BWV 988