Játékpénz generátor egy komolyzenei koncerthez?

Csupán két klikkeléssel bárki elkészítheti saját bankjegyét a Pannon Filharmonikusok kreatív ötletének köszönhetően.

A „Válassz egy képet és nyomd ki a pénzed!” figyelemfelkeltő akció az online világban otthonosan mozgó fiataloknak szól, de bárkinek elérhető játéklehetőség. A személyre szabható bankjegykészítés az örömszerzés mellett fontos üzenetet is közvetít: a kamaszoknak szóló #NoBabel előadás pénz témájú következő alkalmára hívja fel a figyelmet. A pénzgyártással a cél, hogy a fiatalok lássák, hogy az együttes nemcsak a neten, de a Kodály Központ hangversenytermében is képes olyan tartalmat létrehozni, amire ők is felkapják a fejüket. Erről szól a #NoBabel sorozat, melynek második előadása december 2-án 18.00 órakor lesz.

A játékpénz generátor, amit a Webstar Csoport Kft. díjmentesen fejlesztett a Pannon Filharmonikusok számára, ide kattintva érhető el. Azok, akik nemcsak kipróbálják, de a közösségi oldalakon meg is osztják a saját profiljukkal díszített bankót és a játékot, azt segítik elő, hogy a fiatalok kíváncsiságát felébresztve a kamaszoknak kedvük legyen a kijelzőktől és képernyőktől egy órára elszakadni. A zenekar garantálja, hogy a résztvevők nyitottá válnak a minőségi szórakozásra, miközben megtapasztalják, az élő zene semmihez sem fogható.

A kreatív akció tehát nemcsak az online térben igyekszik megtalálni a hangot a fiatalokkal. Ezekre a délutánokra a Kodály Központ hangversenyterme is „megfiatalodik”, a széksorok helyett babzsákok és párnák árasztják el a földszintet, hogy a 14-18 éves korosztály kényelmesen, saját stílusában fogadhassa be a rájuk szabott komolyzenei programot. Az októberben indult koncertsorozat házigazdája Bősze Ádám, aki az első előadáson meghívott vendéggel, egy buddhista tanítóval közösen a csendtől a zenéig kalauzolta az összegyűlt tiniket. Most, december 2-án pedig egy pénzügyi szakemberrel, Himer Csillával közelítik meg új nézőpontból a pénz fogalmát a zenén keresztül.

Forrás: Pannon Filharmonikusok