Csodaparipákat hoznak el az Arénába december 2-án! – Négy dolog, amit az Andalúz Fiesta című produkció lovairól tudni érdemes

Már elindult a visszaszámlálás, hogy a Spanyol Királyi Lovasiskola világszínvonalú lovas showja végre a magyar fővárosban is bemutatkozzon. Az Auditórium Hungaricum közreműködésével, december 2-án és 3-án megvalósuló lovas színházi előadás nemcsak sztárvendégeivel és flamenco táncosaival teszi egyedülállóvá az estét, a látványos produkció legjelentősebb szereplői ugyanis a nagy múltú córdobai ménes tökéletesen kiképzett, híres andalúz paripái lesznek. 

  1. Tizenkétszeresen tisztavérű ménes

A Spanyol Királyi Lovasiskola fajtatiszta andalúz lovakkal kápráztatja el nagyközönségét a budapesti színházi lovas show-n. Ezek abban különböznek az egyéb, nem tisztán tenyésztett andalúz társaiktól, hogy nevük előtt szerepel a PRE rövidítés, vagyis a Pura Raza Espanola (tiszta spanyol faj)megfelelő.  A jelölést olyan lovak minősítésére használnak, amelyek 12 ősi sorra visszamenőleg tisztavérűek.

  1. Méregdrága hátasok

A Spanyolországból hazánkba, nagy gonddal elszállított cordobai ménes fajtiszta andalúz lovai aranyat érnek! Az egyik legelegánsabb és legősibb fajta értéke egyenként már akár a 40 ezer eurót, vagyis a 13 millió forintot is eléri! Közülük a nagy, erős csontozatú példányok a legértékesebbek. A boxokban féltve őrzött állományt a tulajdonosok egyébként nagy összegű biztosítással is védik.

  1. Az egyik legelegánsabb atletikus ló

Már Caligula római császár, Oroszlánszívű Richárd, Nagy Frigyes és Napóleon is szerelmese volt az andalúz fajtának. A nemesi testfelépítésű, szépen ívelt nyakú andalúz ló ugyanis temperamentumával, ugyanakkor könnyű fegyelmezhetőségével a királyi udvarok egyik legnépszerűbb fajtának számított. Ez a típus később is közkedvelt maradt, hiszen az atletikus, fordulékony és tanulékony andalúz mindenki számra ideális. Nemcsak díjlovaglásra, versenyzésre és ugrósportra alkalmas, de lehet használni fogatban, vagy akár hobbilónak is.

  1. A lovak a nemzeti örökség részei

Az első jelentős andalúz tenyészetet a córdobai ménes adta, amelyet II. Fülöp 1571-ben alapított meg. Napjainkban ezek az istállók nemzeti örökségnek számítanak, és több mint négy évszázad alatt a legjobb lovakat szünet nélkül termelik.

További információk: www.lovasshow.hu

Jegyinformáció: www.jegy.hu

Forrás, fotók forrása: BrekaCom