„Valami régi, valami új …” – A TOBE Gallery GÜELCOME című csoportos kiállítása

Szerző: Tóth Judit Nikoletta
Fotók: Korhut Lili

Fél év szünet után, új helyszínen várja a látogatóit a fővárosban a hazai és nemzetközi hírű kortárs fotográfiai és kollázsművészeti galéria: a TOBE Gallery. A Palotanegyedben, a Bródy Sándor utca 36. szám alatt új kiállítótérre, új otthonra talált kurátorok: Puskás Bea és Tomas Opitz ezen a helyszínen elsőként, az általuk eddig is képviselt 16 magyar, osztrák és dél-amerikai származású művész egy-egy alkotását szervezték csoportos nyitótárlattá.

A TOBE Gallery eddigi történetében is meghatározó szerepet kapó kortárs fotográfusok, kollázs- és képzőművészek kivétel nélkül olyan alkotók, akik alkotásaiban a tehetség, az igényesség és a minőség egyéni látásmóddal és életfelfogással párosul. Így az egy termes, tágas, új kiállítótérben most megtekinthető és megvásárolható fotográfiai és képzőművészeti alkotások mindegyike magán viseli a művészek által alkalmazott sajátos kivitelezési mód mellett az alkotójának a személyiségéből fakadó látás- és gondolkodásmódját is.

A november 24-én este megtartott megnyitón szinte kivétel nélkül személyesen is jelen volt magyar alkotók munkáiból is kialakított tárlat erőssége, hogy egy-egy alkotás egyéni hatása mellett az egységes élmény megtapasztalása sem veszik el.

Jómagam életében (is) nagyon kedves, meghatározó szerepe van a TOBE Gallery által közvetített művészi és a tulajdonosai által képviselt emberi értékeknek. A most kiállított alkotásokkal és alkotókkal az elmúlt évek során szinte kivétel nélkül találkoztam még a Herzen utcai helyszínen, egyéni vagy csoportos tárlataik keretében.

Az új helyszínen valami régi, valami új kapujában találkozhattam újra ezen alkotók és alkotásaik által megteremtett és képviselt értékekkel. Hiszen lényegileg – emberek által generált nehézségek után – semmi más nem történt, „csak” jó alapokra épített, stabil értékek költöztek át egy új helyszínre, a Palotanegyed közepébe, ahol gyökeret próbálnak ereszteni.

Legyen bármilyen jellegű dolog is az ami változást hoz az életünkben, soha nem új életet kezdünk általa, csak a régi alapokra helyezve változik, változtat az. És annyira, de annyira jó volt megtapasztalni, hogy egy alapvető változás a TOBE Gallery életében tényleg csak a külső körülményekben realizálódik. Azoknak nincs hatása a hozzánk (látogatóikhoz, kiállítóikhoz) való viszonyulására… A köszönet szó nem elég a kifejezésére, mégis: köszönöm.

Kiállító művészek (kiállítótér szerint):

1. Bolla Szilvia
2. Mészáros László
3. Robitz Anikó
4. Rocio Montoya
5. Marco Bell
6. Amalia Caputo
7. Tomas Opitz
8. Carolina Chocron
9. Major Ákos
10. Dafna Talmor
11. Bruno Veiga
12. Carla Tabora
13. Ricardo Parra
14. Amalia Pereira
15. Claudia Kraus
16. Ali Cordero Casal

A TOBE Gallery GÜELCOME című csoportos kiállítása a Bródy Sándor utca 36. szám alatt, szerdától péntekik 14:00 – 18:00 óra, szombaton 11:00 – 15:00 között tekinthető meg egészen 2018. január 6-ig.

,