William Nicholson: Visszavonulás (The Retreat from Moscow) – magyaroszági bemutató

Edward és Alice több mint harminc éve házasok. Életük békés és kellemesen unalmas. Látszólag minden rendben velük: egészségesek, szeretik a munkájukat, takaros kis házban élnek, és egyetlen fiuk, Jamie is felnőtt, már a maga útját járja. De úgy tűnik, annyi közös emlék és élmény ellenére házasságuk mégis zátonyra futott.

© Éder Vera

Vajon a szeretet, egymás kölcsönös tisztelete vagy a megszokás elég egy házasság megmentéséhez? Lehet-e, érdemes-e új életet kezdeni ötven fölött? És mit tegyen egy felnőtt fiú, aki azt látja, szülei éppen felforgatják, elszúrják az életüket, és minden, ami addig a biztonságot jelentette számára, darabokra törik.

© Éder Vera

© Éder Vera

© Éder Vera

William Nicholson angol író műve – amely a New York-i Broadwayn 2003-ban aratott óriási sikert – megrendítően szép és felkavaróan őszinte darab a házasság buktatóiról, a szeretetről, az öregedés elleni küzdelemről, a feladásról és a visszavonulásról.

A szerzőt 1994-ben jelölték Oscar-díjra a Shadowlands című színművének (itthon: Árnyékország) filmes adaptációjáért. Ő volt a Gladiátor című film egyik forgatókönyvírója is.

© Éder Vera

© Éder Vera

© Éder Vera

Szereplők: Rátóti Zoltán, Söptei Andrea, Porogi Ádám

Fordító és dramaturg: Kovács Krisztina
Díszlettervező: Enyvvári Péter
Jelmeztervező: Ignjatovic Kristina
Rendezőasszisztens: Herpai Rita
Rendező: Valló Péter

Bemutató: 2017. november 27.

William Nicholson: Visszavonulás – Rózsavölgyi Szalon Arts & Café

Forrás: Rózsavölgyi Szalon Arts & Café