A Reformáció arcai – Horváth Gergellyel zárul a “Reformáció arcai” portrévideó- és kerekasztalbeszélgetés-sorozat

A reformáció 500 éves jubileumának alkalmából a Reformáció Emlékbizottság többrészes kisfilm- és kerekasztalbeszélgetés-sorozatot indított, amelynek utolsó alkalmán, november 29-én Horváth Gergely író, rádiós műsorvezető mesél többek között a hit saját életében betöltött szerepéről, illetve a zene, a kultúra és a reformáció kapcsolatáról. 

A „Reformáció arcai” programsorozat egy-egy ismert személy példáján keresztül mutatja be, miként válik a reformáció és a protestáns hit életük meghatározó részévé. A negyedik kerekasztal-beszélgetésen Horváth Gergely, a „Jézus és a rock and roll” című könyv szerzője, a Petőfi Rádió egykori felelős szerkesztője beszél többek között arról, hogy hívő közéleti szereplőként milyen kihívásokkal kell szembenéznie.

Horváth Gergely a kilencvenes évek elején kezdte a rádiózást, közel húsz évet töltött el a Petőfi Rádiónál, ahol az általa alapított Kultúrfitnesz című műsor vezetőjeként, valamint a rádióadó és a Petőfi TV felelős szerkesztőjeként tevékenykedett. Munkássága révén jelentősen hozzájárult a magyar könnyűzene mai arcának és identitásának kialakításához. A „Jézus és a rock and roll” című könyvében őszintén, tabuk nélkül járja körbe hit és kultúra kapcsolatát, valamint útkeresésének történetét.

A beszélgetés-sorozatot minden alkalommal rövid, bemutatkozó portréfilmek kísérik, amelyekben a résztvevők bemutatják, hogyan szövi át mindennapjaikat hitbéli meggyőződésük és értékrendszerük.

Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa hangsúlyozta, hogy az eseménysorozattal céljuk az, hogy  megismertessék a fiatalokkal a reformáció értékeit és a mögöttük lévő személyes meggyőződések sokszínűségét egy-egy általuk elismert és széles körben ismert személy életútján keresztül.

A negyedik kerekasztal-beszélgetésre 2017. november 29-én kerül sor 19 órai kezdettel a Premier Kultcafé-ban. Az este folyamán Horváth Gergellyel Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa és Gundel Takács Gábor, a Reformáció 500 nagykövete fog beszélgetni.

Az eseményről bővebb információkat a Refomáció 2017 Facebook oldalán olvashat.

A “Reformáció arcai” kerekasztal-beszélgetés hivatalos eseménye:

https://www.facebook.com/events/1922794524649510/