Lépjünk át a télbe kiváló zenei aláfestés mellett, szenvedélyes fiatal tehetségek tolmácsolásában

Különleges és feledhetetlen zenei élményben lesz része azoknak a szerencséseknek, akik december 16-án (este 7.30) a MOM Kulturális Központba látogatnak. Ezen az estén ugyanis az Anima Musicae Kamarazenekar Kirill Troussov hegedűművésszel együtt ad koncertet, a Világsztárok az Anima Musicae Kamarazenekarral című klasszikus zenei koncertsorozat második állomásaként.

Kirill Troussov – Fotó forrása: Anima Musicae Kamarazenekar

A műsorban először egy igazi klasszikust hallgathatunk: Antonio Vivaldi A négy évszakát, ezt követően pedig – mintegy az előző darabra adott válaszként – A négy évszak Buenos Airesben következik Astor Piazzollától. Piazzolla művét Vivaldi klasszikusa ihlette, és az egymás után felcsendülő két mű kölcsönösen értelmezi egymást, aminek köszönhetően a hallgatóságnak egészen különleges zenei élményben lehet része.

Kirill Troussov generációjának vezető hegedűművésze, aki kiemelkedő tehetségénél fogva már fiatalon a legendás Yehudi Menuhin pártfogolását élvezhette. Troussov ma már a legnevesebb zenekarokkal dolgozik együtt, és a legrangosabb fesztiválok állandó vendége. A nemzetközi sajtó egybehangzó véleménye szerint játékát „lenyűgöző elegancia, kifogástalan technika, kivételes zenei érzékenység és a hangzások makulátlan szépsége” jellemzi. A műsorban izgalmas ősbemutatók mellett a legkedvesebb klasszikus zenei kincsek is helyet kapnak, így egyszerre élhetjük át az újdonság varázsát és adhatjuk át magunkat a jól ismert klasszikusoknak virtuóz, profi és egyúttal friss és újszerű előadásban, ha jegyet váltunk erre a különleges koncertsorozatra.