Templomi lézerfény koncert – Ismét Budapesten a Fényszínház Jelenések című előadása

Hangulatok, érzések, a szeretet erejéről szóló történet. A különleges lézerfény előadást Pál Feri atya felvezetésével láthatjuk Budapesten.

A fény az emberi történelem során mindig óriás erejű szakrális szimbólum volt. A műsort eredendően templomi környezethez készítették, a premier előadást 2013 októberében Miskolcon mutatták be a Szent Anna templomban, azóta  több helyen látható volt, az előadás nagy sikerrel szerepelt az Ars Sacra fesztivál műsoraiban is.

A társulat hisz abban, hogy a fény jelenléte a templomban különös erővel szimbolizálja mindazokat a dolgokat, melyekkel jobbá és szebbé tehetjük magunk és mások életét. Az ima jelképezi a szeretet fényét, mely a legcudarabb élethelyzetekben is erőt és támaszt nyújt a léleknek.

A Jelenések című előadásban korunk nyelvén, multimédiás és lézeres eszközökkel dolgozzák fel az egyik legrégebbi imát, a Miatyánkot egy nagymama élettörténetén keresztül. A lézergrafikákat Simon András grafikusművész teszi feledhetetlenné, aki évtizedek óta elismert egyházi alkotó.

Különleges vonalvezetésű grafikáit látványosan emeli ki a lézerfény textúrája. Az előadás forgatókönyvét és látványtervét Csömör Hermina készítette, aki a Goldlaser alkotójaként már régóta álmodott arról, hogy a lézerfényt templomban és szakrális helyszíneken is szerepeltesse.

2017. december 10-én Pál Feri atya felvezetésével  az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia ad otthont a különleges lézerfény koncertnek. 

A keresztény világ legismertebb imája a Miatyánk. Újkori feldolgozásában törekednek a szeretet szimbólumainak legszebb megfogalmazására: zenével, álló és mozgóképekkel, lézerjelenésekkel, az ima érzelmeinek bensőséges hangulatával. A Miatyánkot a világ szinte minden nyelvére lefordították. Bíznak benne, hogy a nézőket vallási felekezettől függetlenül felemelő élményben részesítik.

Szarvas Péter esperes, plébános ajánlása az előadásról:
„Többektől, akik látták és hallották az előadást pozitív visszajelzést kaptam. A mondanivalót nem zavarta a fény és hangtechnika, hanem inkább segítette a mondanivaló mélyebb megértését. Valóban különleges hatása volt.

Magam is úgy voltam vele, hogy próbáltam a dolgokat elképzelni, végiggondolni, de amikor az előadás a maga egészében ment, meg sem közelítette azt elképzeléseimet. Amikor a fény átölelt, úgy éreztem maga az Isten ölel át. Átjárja az egész lényemet. Ehhez a mondanivaló, az elmélkedés, a megélt valós élettörténet és a zene nagy segítség volt. Valóban különleges volt.”

Az előadás weboldala: http://fenyszinhaz.hu/jelenesek-laser-show/
FB event: facebook.com/events/166053490645198/
Jegyek: tixa.hu/jelenesek

Forrás, fotók: Fényszínház