Ünnepeljen, jótékonykodjon és ajándékozzon a Pannon Filharmonikusokkal!

Az év utolsó hónapjában is kivételes kínálat közül válogathat a Pannon Filharmonikusok közönsége. 

Békés ünnepi készülődést és méltó ajándékozási lehetőséget nyújt a Pannon Filharmonikusok ebben az évadban is azok számára, akik az adventi időszakban ellátogatnak a zenekar koncertjeire a Kodály Központba és a Pécsi Bazilikába, valamint azoknak, akik a koncertélmény örömével szeretnék meglepni a számukra fontos embereket.  

Mikulás és karácsony ünnepe kerül a középpontba a tipegőknek szóló Babzsák december 5-i előadásán és az ovisoknak szólók Csigaház december 9-i eseményein. Az utóbbi program kivételesen a Kodály Központ helyett a Jézus Szíve (Pius) Templomban lesz, ahol a gyerekek a hangszerek királynőjével, az orgonával ismerkedhetnek meg. Természetesen Csigabával és Csiganyóval közösen.

A segítségnyújtás és jótékonykodás örömét adja a közönségnek a december 5-én, 19.00 órakor kezdődő Nekem nincs ebédem elnevezésű jótékonysági hangverseny. A zenekar a Pécsi Nemzeti Színházzal együttműködésben a Pécsi Jótékony Nőegylet „… nekem nincs ebédem…” kezdeményezésének támogatásával hívja fel a figyelmet egy súlyos társadalmi problémára. Az egyesület immáron 20 éves tevékenysége során évről évre azért dolgozik, hogy olyan gyerekek jussanak ingyenes iskolai étkeztetéshez, akik az állami szociális hálóból kimaradtak, de élethelyzetük okán társadalmi támogatásra szorulnak. A színvonalas műsor-összeállítás kellemes kikapcsolódást ígér. A koncertet Johann Strauss népszerű műve, A denevér nyitánya, majd a darab keresztmetszete lesz hallható, végül Kodály Zoltán Háry János című alkotásának szvit változatát adja elő a zenekar Oberfrank Péter karmester irányításával.

Hagyományosan a Pécsi Bazilika ad otthont a Pannon Filharmonikusok Nékünk gyermek született című karácsonyi ünnepi hangversenyének december 20-án, ahol az alkalomhoz illő, elsősorban barokk művekkel, neves szólistákkal és a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórussal közösen várja a zenekar a közönséget. A bensőséges élményt nyújtó hangverseny méltó alkalom, hogy a karácsony hetében egy rövid időre megpihenve készülődjünk a szeretet ünnepére.

Mára Pécs egyik legexkluzívabb társadalmi eseménye a Pannon Filharmonikusok Újévi díszhangversenye, melyre hagyományosan január 2-án kerül sor a Kodály Központban. Az elegancia és egyediség tökéletes harmóniája várja a közönséget az előadáson, melynek szünetében egy pohár pezsgővel koccintva ünnepelhetik a koncertlátogatók a 2018-as évet. Az est szólistái Kálnay Zsófia és László Boldizsár operaénekesek, a felhőtlen hangulatáról pedig a zenekar vezető karmestere és egyben a legendás „pécsi taps” megalkotója, Bogányi Tibor gondoskodik.

A Pannon Filharmonikusok koncertjeire egyedi díszborítékba csomagolva koncertjegy vásárolható, mely különleges meglepetés lehet mindenki számára. Az idősebb generáció tagjaiból sokan köszönhetik a komolyzene szeretetét a 100 éve született Leonard Bernsteinnek. A rajongásig szeretett muzsikus örökzöld műveiből válogató február 3-i Amerikai anzix című koncert örömteli ajándék a szülők és nagyszülők számára.

Remek meglepetés Egy ütős kis este élménye a barátoknak. A január 11-i koncert fő attrakciója Vajda Gergely Drums, drums, drums című műve, melyet hazánkban első alkalommal a Kodály Központ közönsége hallgathat meg.

Hogy mi kell a fiataloknak? A Dohnányi zenekar legújabb filmzenei projektje, a január 25-i Music by koncert minden évben hatalmas sikert arat a közönség körében. Ez az este garantáltan nem hagy hiányérzetet a legkritikusabb kamaszban sem.

Forrás: Pannon Filharmonikusok