Jótékony célú előadás a SŐT7-en

A SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét) november 24-i záró eseményének teljes bevételét a Közép-Európa Táncszínház és a Bethlen Téri Színház Juhos István „Putto” táncművész, koreográfus gyógyításának támogatására ajánlja fel.

Juhos István Putto jelentős nemzetközi táncművész karriert tudhat maga mögött. Táncolt és koreografált többek között a Lengyel Táncszínházban, Poznanban, az Eart Dance Cooperationban, Lipcsében, a Compagnie Jus De La Vie-ben, Stockholmban, az Augsburg Stadt Theaterben, a Putto&Panja&Guestben, Budapesten, a Batsheva Dance Companyben, Tel Avivban, a Tanz Forumban, Kölnben, a Kibbuc Dance Companyban, Izraelben, a Szegedi Balettben. Szívbetegsége miatt háromszor kellett újraéleszteni, jelenleg műszívvel él.

https://www.duol.hu/hetvege/juhos-istvan-musziv-tancos-putto-2111807/

Az est a K-Arcok szólósorozat két legfrissebb darabját, Molnár Csaba és Mészáros Máté alkotásait mutatja be Jakab Zsanett és Mádi László előadásában

InSoundOut
Előadó: Mádi László

Mádi László életében gyermekkorától nagy szerepet játszik a tánc. Most mégis egy másik médiumon, a zenén keresztül közelíti meg a koreográfia azt a fejlődéstörténetet, ami meghatározza őt ma táncosként. Az előadás mozgástere egy asztal lapja, melyen a kifejezés eszközei, a táncművész hangszerei helyezkednek el, a mozdulatok üzenetét pedig a zene közvetíti a nézők felé. Az előadás a nézőkben születik meg, akik ezúttal nem a szemükkel, hanem a fülükkel és teljes jelenlétükkel fogadják be a hangzó-mozgó koreográfiát, ahová résztvevőként maguk is meghívást kapnak. Mészáros Máté koreográfiája sokkal inkább egy ünneppé fokozódott közös élmény, mintsem szigorúan vett táncelőadás.

Jelmez: Kalicz Klára
Díszlet: Mészáros Máté
Fény: Fogarasi Zoltán
Szakmai konzultáns: Mikó Dávid
Koreográfus: Mészáros Máté

Lilith (35’)
Előadó: Jakab Zsanett

Egy ember – nő – táncos áll a színház falai által meghatározott üres térben. Türelmesen várja, hogy szemtanúi – a nézők – elhelyezkedjenek és elkezdhesse kinyilatkoztatását. Teste és személyisége médiumként szolgál, melyen keresztül, melynek megnyitásával rákapcsolódik egy kollektív információs csatornára. Képeket, érzeteket, érzéseket, konkrét gondolatokat, véleményeket, problematikákat vetít, közöl a múlt a jelen és a jövő, felhalmozott és megemésztetlenül maradt, káoszt és összezavarodottságot keltő információáradatából. Explicit, egyöntetű véleményt nem alkot, de opciókat és lehetséges megoldásokat mutat fel. A történés sokszínűségének sokasága és a többféle opció egymás melletti felmutatása a vélemény önmaga.

Látvány: Molnár Csaba
Fény: Fogarasi Zoltán
Koreográfus: Molnár Csaba

További információ és jegyvásárlás:

http://www.bethlenszinhaz.hu/event/k-arcok-sorozat-insoundout-lilith-a-kozep-europa-tancszinhaz-eloadasa/?instance_id=5971

Jegyet személyesen és online is válthat. Amennyiben támogatásul vásárol jegyet, de az előadásra nem tud eljönni, azt kérjük, jelezze a színház felé.

Forrás: Bethlen Téri Színház

 

,