A Pángalaktikus gégepukkasztó fantázianevű tűzfal lett a közönségdíjas – Véget ért a Színes Város Budapest Fesztivál

A nyár végén elindult egyhónapos Színes Város Budapest falfestő fesztivál keretében megvalósult 8 tűzfalfestmény – 7 Budapesten, 1 Berlinben – témái a gasztronómia és a bor voltak. Minden művész ezekből a témákból merített alkotásához. A negyedik alkalommal lezajlott projektsorozat célja, hogy magyar és külföldi alkotók festményei néhol akár komplex felújítási program után kerüljenek fel a falakra. Az összesen mintegy 2000 m2 nagyságú falfelület negyede hőszigetelést is kapott idén. A magyar, német, és spanyol művészek saját stílusban alkothattak.

Kertész u. 27. parkoló; alkotók: FatHeat, Mr. Zero, ObieOne © Farkas András

– Amikor az első ilyen fesztivált szerveztük meg immáron 4 éve, sosem hittük volna, hogy egyszer 30 feletti lesz azon projektek száma, amelyek kifejezetten a Színes Város életében a fesztiválhoz kötődnek majd – közölte Flór Péter, a fesztivál mögött álló szervezet főtitkára, majd hozzátette: a más szponzorok, illetve a Főváros és a Turisztikai Ügynökség támogatásával turisztikai és kulturális szempontból egyaránt meghatározó pontjai lettek ezek a festmények Budapestnek, hiszen nemcsak mi magyarok, hanem a turisták is szeretik, valamint egyre több külföldi sajtómegjelenés hívja fel a figyelmet a magyar főváros murális alkotásaira, ami által Budapest is lassan felkerülni látszik a nemzetközi street art térképre. A fesztiválon a kezdetek óta orosz, francia, spanyol, portugál, lengyel, brit, német, román és argentin alkotók vettek részt a magyarok mellett a falfestésekben.

Az idei évben az Egy nap a városban nevű blogon elindult közönségszavazás alapján az 1000 feletti össz szavazatból magyar művészek (cím: Kertész u. 27. parkoló; alkotók: FatHeat, Mr. Zero, ObieOne) által festett Pángalaktikus gégepukkasztó fantázianevű tűzfalfestmény nyerte el a legtöbb szavazatot, az alkotók 500.000 forint értékű Trilak festékben részesülnek.

A szavazás eredménye: http://varosban.blog.hu/2017/11/14/elkeszultek_a_legujabb_budapesti_tuzfalfestmenyek_itt_tudsz_szavazni_rajuk

A nyertes tűzfal: https://www.facebook.com/pg/szinesvaros/photos/?tab=album&album_id=1486930611343758

Az idei fesztivál összes fala:

Bakos Zsuzsi – Berlin, Tasdorfer Strasse © Farkas András

Balogh Attila – 1072 Nagydiófa utca 14. © Farkas András

Christian Böhmer – 1117 Kopaszi-gát Rákóczi híd támfala © Farkas András

Dan Ferrer – 1073 Kertész u. 27. © Farkas András

FAT HEAT, MR. ZERO, OBIE ONE – 1073 Kertész u. 27. © Farkas András

HRVB – 1073 Kertész u. 27. © Farkas András

Ruben Sanchez – 1015 Csalogány utca 36. © Farkas András

VIDAM – 1073 Kertész u. 27. © Farkas András