Exkluzív felolvasás Nyáry Krisztián új kötetéből

November 20-án és 21-én kerül sor az Átriumban az Így szerettek ők című felolvasószínházi sorozat Szabó Lőrinc szerelmi életét bemutató előadására. A Nyáry Krisztián nagy sikerű könyvei alapján életre hívott sorozatot eredetileg Szegeden a REÖK-ben mutatták be Réczei Tamás rendezésében. Ebben az „epizódban” Szabó Lőrincet maga Nyáry Krisztián személyesíti meg, szerelmeit pedig Kerekes Viktória, az Örkény István Színház színésznője, valamint a Terápia című sorozatból is ismert Kurta Niké alakítja.

Fotó forrása: Átrium

A nézők ezeken az estéken egy exkluzív ráadás-felolvasásnak is a részesei lehetnek, ugyanis az előadás szereplői Nyáry Krisztián november végén megjelenő Fölébredett a föld – Levelek, hősök, történetek 1848-49-ből című kötetéből is felolvasnak egy történetet,  így az érdeklődők itt hallhatnak először egy részletet a várva várt új kötetből. A felolvasásra kerülő fejezetről Nyáry Krisztián rejtélyesen csak annyit árult el, hogy „Szabó Lőrinc és Batthyány Lajos valamiben hasonlítottak egymásra.”

A sorozat decemberben is folytatódik: december 5-én József Attila, Kozmutza Flóra és Illyés Gyula szerelmi háromszöge Fehér Balázs Benő, Lovas Rozi és Hajduk Károly közreműködésével kerül bemutatásra.

Jegyek kaphatók az Átrium jegypénztárában (http://penztar.atrium.hu) illetve online az http://atrium.jegy.hu oldalon.

https://atrium.hu/eloadasok/igy-szerettek-ok-szabo-lorinc

Forrás: Átrium