A Viszkis igaz története napjainkig – Gyuricza Péter és Kardos Ernő könyvének bemutatója

Gyuricza Péter – Kardos Ernő A VISZKIS IGAZ TÖRTÉNETE NAPJAINKIG című könyv bemutatója 2017. november 17-én, pénteken, 17 órakor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

A Viszkissel, Ambrus Attilával a könyv szerzői beszélgetnek.

Háziasszony: László Ágnes

A Viszkis története folytatódik…

Az izgalmas kötet 2000-ben megjelent előzményében (A Whiskys szökésben, avagy a szabadság fogságában) az újságíró szerzők több mint 30 érintettet szólaltattak meg.

Ambrus Attila akkor még börtönben ült – 12 év után 2012 januárjában szabadult. Mi történt vele azóta? Hogyan alakult az élete? Hogyan látja a „kinti” világot? Elégedett-e a sorsával?

Egy új, izgalmas, exkluzív interjúval kiegészítve, amely áttekinti az elmúlt évtizedeket, az olvasó teljes képet kaphat a „Viszkis” hétköznapinak valóban nem mondható életéről – a bankrablások történetétől a börtönéveken át napjainkig.

A Viszkisről nagyszabású mozifilm is készült, amely november 23-ától kerül a mozikba.

Nyilván sokan hörögnek majd, hogy egy bűnözőről készítenek életrajzi filmet, de az a helyzet, hogy sem egy legendás építészről, sem egy aktatologató életéről nem lehet izgalmas filmet csinálni, legalábbis olyat nem, amit százezrek megnéznek. Én egy megosztó személyiség vagyok, nem pedig biodíszlet, ahogy az emberek többsége, akiknek kiskorukban megmondták, mit gondoljanak, mit tegyenek, hova álljanak. (Ambrus Attila)

A bemutató után a szerzők és a könyv főszereplője dedikálják a könyvet.

Forrás: Kossuth Kiadó