Gereben Zita fesztiválozni hív

„Az én fesztiválom” címmel jelenik meg november 17-én Gereben Zita harmadik nagylemeze. Az album a Gringo Sztár tagjaként és az Emil.RuleZ! vokalistájaként ismertté vált énekesnő eddigi legérettebb és legizgalmasabb munkája, mellyel végképp kilép a hazai popszíntérre. A lemez anyagát Gereben Zita és zenekara a megjelenés napján az Akvárium Klubban mutatja be.

Gereben Zita Quintet © Tokaji Balázs

Gereben Zita harmadik nagylemeze „ Az én fesztiválom” címet kapta, nem véletlenül: az énekesnő új anyagával fesztiválozni hívja közönségét. Az albumon Zita és zenekara bátran keveri az akusztikus hangzást az elektronikus tánczenével, a jazzel, az R’n’B-vel és a funkkal, melynek eredményeként izgalmas, minőségi popzenét kapunk. Így ahogy egy fesztivál különböző színpadain, úgy ezen a lemezen és a koncerten is mindenki megtalálhatja a kedvére való műfajt. A dalok sokszínűsége azonban egységes stílust tükröz, amely kifinomultan elegyedik a Zitára eddig is jellemző sajátos dallamvilággal. „Nekem is egy nagy kaland volt, ahogy kipróbálhattam magam különböző dalokban, játszhattam a hangszíneimmel és az éneklésem intenzitásával. Úgy érzem, mindegyik műfajban sikerült megtalálni azt a a „zitás” dolgot, ami igazán én vagyok, és ami eddig is jellemző volt a zenémre. Bízom benne, hogy  ezekkel a dalokkal a különböző műfajú zenék iránti nyitottságot a hallgatóknak is sikerül átadnom.” – meséli Zita.

A 13 vadonatúj, saját szerzeményt tartalmazó lemez érdekessége, hogy most először minden dalszöveg magyar nyelven íródott, amelyben Zita régi zenésztársa, Hajós András is közreműködött szövegíróként. Az albumon szereplő dalok fele, egyfajta „szerep” az énekesnő számára, melyekben olykor érzelmesen, máskor pedig ironikusan tart tükröt a hallgatóság elé. Olyan hétköznapi és univerzális témákról énekel, amelyeket mindenki könnyen magáénak érezhet. Erre a már bemutatott, beharangozó két dal – Ryan Gosling Mentsél ki és Tengeres – pozitív fogadtatása a bizonyíték. Természetesen ezek mellett, a személyes élményeken alapuló dalok is megjelennek a lemezen.

A lemez felvételeit több hónapos próbafolyamat és alkotómunka előzte meg. A zenék nagy részét, ahogy az előző két albumnál is,  Zita Horváth „Tojás” Gáborral közösen írta,  majd  többi zenésztársukkal – Bécsy Bence, Bata István és Gálfi Attila – közösen véglegesítették a számokat.  Az elkészült mintegy harminc dalból végül tizenhármat válogattak ki az új lemezre. Gereben Zitáék a november 17-i lemezbemutatón „Az én fesztiválom” anyaga mellett régi kedvenceket is játszanak majd, és meglepetéssel is készülnek.

Gereben Zita „Az én fesztiválom“ lemezbemutató koncert
2017. november 17. Akvárium Klub
Vendég: Hajós András
Előzenekar: Window

A Gereben Zita zenekar tagjai:
Gereben Zita – ének
Bata István – basszusgitár
Bécsy Bence – gitár
Gálfi Attila – dob
Horváth „Tojás” Gábor – zongora

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/169458576960696