Somló Tamás emlékére dupla koncertet adnak zenésztársai

A nagy érdeklődésre való tekintettel, újabb koncertdátumot hirdettek Somló Tamás emlékkoncertjére, így nem csak november 26-án, hanem 27-én is felcsendülnek a legismertebb dalok a legendás művész repertoárjából.

A tavaly elhunyt Somló Tamás november végén ünnepelné 70. születésnapját.  Gyermekei méltó módon tisztelegnek édesapjuk előtt, így az általuk megszervezett műsorban nagyon színes a fellépői paletta: régi pályatársak, barátok és fiatal zenészek előadásában hallhatjuk Somló emblematikus szerzeményeit egy 19 fős bigband közreműködésével.

„Óriási megtiszteltetés hogy olyan neves művészek mondtak igent a megkeresésünkre, mint Presser Gábor, Charlie, Geszti Péter vagy Frenreisz Károly. Emellett velünk lesz a fiatalabb generáció több neves zenésze is (például Kama a MaryPopkisből, Vitáris Iván az Ivan&The Parazolból), akik azt bizonyítják, hogy Somló Tamás munkássága generációkon átívelő volt.

A ’Nem adom fel’, az ’Álomarcú lány’ vagy az ’Annyi mindent nem szerettem még’ című slágerek – a teljesség igénye nélkül- szerintünk hallhatatlanok, így bízunk benne, hogy Apu fentről mosolyog és együtt ünnepel majd velünk 26-án és 27-én is” – mondta Somló Dani.

A koncertet egy különleges kiállítással fűszerezik meg a szervezők, amely Somló Tamás teljes életútjába enged betekintést.

Somló Cirqsz – Akvárium Klub Nagyhall
2017. november 26. és 27. 20:30

Presser Gábor, Solti János, Karácsony János (LGT)
Charlie
AnimalCannibals
Geszti Péter
Frenreisz Károly
Zorán *
Bródy János *
Gerendás Péter
Czutor Zoltán
Vitáris Iván (Ivan & The Parazol)
Mohamed Fatima
Kama (Mary Popkids)
Blahalouisiana: Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Pénzes Máté
Friderika
Roy és Ádám + Köves Miklós Pinyó (Piramis)
Papp Szabi (Supernem)
Bornai Tibor

valamint Somló Lily, Somló Dávid, Somló Pali, Somló Dani
Közreműködik: Modern Art Orchestra
Rendező: Novák Péter
Látvány, vetítés: Besnyő Dániel

* A csillaggal jelölt előadók csak a november 26-ai (vasárnapi) koncerten lesznek jelen.
,