Őszi vidámságok – Óbudai Társaskör

November ködös, barátságtalan hónap általában, de nem az Óbudai Társaskörben!

Újborünnep – Várnagy család – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Itt ünnepelünk sokat, hogy vidámsággal űzzük el a borongós napokat. Megünnepeljük az új bort zenével, szóval, kóstolással (Újborünnep november 11., szombat), előtte megkeressük Keringőországot (Mozart klub, november 11., szombat 15 óra) és 40. születésnapot köszöntünk  a Ház egyik rezidens zenekarával, a Budapesti Vonósokkal (Születésnap az otthonunkban november 26., vasárnap).

Budapesti Vonósok – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Nagyszerű előadókat hoz újra össze a Kék Duna Szalonzenekar és Egyházi Géza személyében egy csütörtök este (Örömzene barátokkal, november 9., csütörtök). Ritka hangszerösszeállítás: fuvola kvartett szólal meg a Hét év hangjai című hangversenyen (november 10., péntek).

Egyházi Géza – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Jó kedvet hoz a Budapest Ragtime Band is hozzánk: vasárnap délelőtti koncertjükre a gyerekeket várják, hogy megnevettessék, elvarázsolják őket a zene hangjaival. Ebben a varázslásban segít majd a Színes Harangok Ifjúsági Együttes, vezetőjük Fábián Zoltán (november 12., vasárnap).

Budapest Ragtime Band – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Magyarország legrégebbi szimfonikus együttesének, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának tagjai kamarazenélnek a  Romantika és impresszionizmus egy estén című koncerten (november 13., hétfő).

Darvas Ferenc zeneszerző ismét eljön az Óbudai Társaskörbe, lehet megint köré ülni, régi dallamokat, slágereket, történeteket hallgatni, és lehet vele énekelni a kedvenceket (A zongoránál Darvas Ferenc november 15.,szerda).

A népszerű zenetörténeti sorozat, a Házimuzsika fellépői az Auer trió tagjai lesznek, akik Farkas Zoltán zenetörténész műsorvezetésével ráirányítják a nyitott fülű hallgatóság figyelmét az elhangzó darabok szépségeire, érdekességeire (november 16., csütörtök).

Auer Trió – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

A legrégebbi, korhű hangszereken játszó kamarazenekar Magyarországon 1981-ben alakult Szombathelyen. Ínyenceknek való műsorral jönnek novemberben hozzánk (A Capella Savaria hangversenye november 18., szombat).

A pesti éjszaka meghatározó szereplője, a Szomorú vasárnap világsláger szerzője évek óta telt házat vonz a Társaskörbe (Dalok a Kispipából – Seress Rezső-est november 20., hétfő).

Dalok a Kispipából – Seress Rezső-est – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Nagyszabású gálaesttel indult a Gitármuzsika Óbudán 20. évfolyama október 1-jén és minden bizonnyal ilyen sikeres lesz az egész év. Garancia erre Csáki András személye, akinek szólóestje nyitja az újabb évadot (november 29., szerda).

Egy méltatlanul elfeledett műfaj, a zongora négykezes kap ismét reflektorfényt Túrós Enikő és Túrós Eszter hangversenyén (november 30., csütörtök).

Természetesen a zenén túl az irodalom, képzőművészet is megjelenik a programokban. Rögtön a hónap elején: Visszhang – Baranyi Ferenc költő és Baranyi Péter fotográfus könyvbemutatója kiállítással, sok zenével (november 6., hétfő). Kicsit később, a hónap vége felé haladva Pilinszky János szavai figyelmeztetnek „…Ne hagyd a sorsod csillagokra…” – ( Lengyel szalon  november 23., csütörtök). Szőke Cecília

Forrás, fotók forrása: Óbudai Társaskör
, ,