Fedezzük fel a tudományt házilag!

Hogy kerül a főtt tojás a palackba? Röpül a WC papír guriga, szambáznak a pingponglabdák? Október 28-tól új otthoni kísérletezős sorozat a „szódagejzír” ötletgazdájával, az amerikai Steve Spanglerrel a Da Vinci Learningen!

Szemfényvesztő, mókás, koszos, tudományos játékok, kísérletek, a könyvekből ismert, bonyolultnak tűnő fizikai és kémiai törvényszerűségek bizonyítása… Az igazi élvezethalmozás, mikor a mókán túl a tapasztalás is előtérbe kerül. És egyvalamit biztosan tudunk: amit egyszer megtapasztaltunk, azt már nem felejtjük el.

A Da Vinci Learningen debütáló új sorozatban repülő WC papír gurigák, pingpong labdák csatája, robbanó kólásüvegek és a legszutykosabb tudományos kísérletek segítségével tanulhatunk alapvető törvényszerűségeket a fizika és a kémia világából.

A műsor házigazdája Steve Spangler a kolorádói fizika és kémia szakos tanár, aki 2005-ben posztolta diétás kóla és mentos párosításával létrejövő szódagejzír kísérletét a YouTube-on, mellyel megalapozta televíziós karrierjét, és rengeteg követőre talált az otthon elvégezhető kísérletekkel. Ellen Degeneres kedvenc házi tudósa sok-sok izgalmas trükköt mutatott saját showjában, az Emmy-díjra jelölt The Spangler Effectben, most pedig a DIY SCI – Fedezzük fel a tudományt házilag! c. műsorban szórakoztatja a nézőket, Magyarországon először a Da Vinci Learningen.

Felemelhetsz, vagy felboríthatsz dolgokat úgy, hogy hozzájuk sem érsz. Hogy jut a főtt tojás az üvegbe? Vagy egy érme a lufiba? Próbáld ki a hétvégén Da Vinci Learning műsorában!

Forrás, fotók forrása: Da Vinci Learning