SZIGETI TAMÁS: DA CAPO – MÁSODIK TÉTEL – kiállításmegnyitó

SZIGETI TAMÁS fotográfus DA CAPO – MÁSODIK TÉTEL című kiállításának megnyitója 2017. október 19-én, csütörtökön, 17.30 órakor a Cultiris Galériában (Örkény István Könyvesbolt, 1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

A kiállítást megnyitja: DÁNIEL ANDRÁS író, illusztrátor

Hamarosan öt éve lesz: 2012 decemberében kezdődött el az időutazás. Egy pozsonyi művelődési ház büféjében találkoztam Jerzi Stivinnel, a nagyszerű fuvolistával és készítettem róla néhány fotót egy 1979-ben készült felvételem nagyításával. Huszonhét kép készült kb. három év alatt az első lendülettel, és néhány nagyszerű hangulatú  kiállítás – Budapesttől Genováig – után úgy éreztem, hogy ennyi elég is volt. Néhány hónap vagy inkább közel egy év után azonban felébredt bennem újra a vadászösztön és nyugtalanítani kezdett, hogy mi lesz azzal a néhány nagyszerű muzsikussal, akikről ugyan kézben van, vagy valahol a polcok mélyén kell hogy legyen a negatívom, de nem készült még róluk új kép.

Újra kezdődött tehát a negatívkeresés, a szkennelés, a nagyítások elkészítése és főleg az egykori alanyok megkeresése. Ennek a munkának lett az eredménye újabb tizenöt fotó, a zenéből kölcsönzött kifejezéssel a da capo sorozat második tétele.

Reményeim szerint a kiállítás megnyitóján a portréalanyaim közül többen személyesen is jelen lesznek. (Szigeti Tamás)

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

A tárlat megtekinthető az üzlet nyitvatartása szerint 2017. december 2-ig.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/122907218371006/

Forrás: Kossuth Kiadó
,