AZ ÉN RÓMÁM – Pályázati felhívás

Róma a nyugati civilizáció mind a mai napig kiemelkedő fontosságú hivatkozási pontja, de nem csak az antik és a keresztény kultúra okán, messze több mint relikviák, múzeumok, emlékhelyek tárháza, Róma eleven és nyüzsgő,  életerőtől  – és persze gondoktól, problémáktól – duzzadó metropolisz.

Fotó forrása: Római Magyar Akadémia

Az idén kilencven éves Római Magyar Akadémia hazánk egyik legfontosabb kapcsolódási pontja az európai kultúra felé, kapu, melyen keresztül mi magyarok kitekinthetünk a nagyvilágba tájékozódni, és magunkat megmutatni, s amelyen keresztül a nagyvilág is megérkezik hozzánk. Amikor e kapu küszöbét átlépjük, Róma vár minket, mindenkit a maga városa, ahányan vagyunk, annyiféleképpen látjuk, éljük meg tereit, utcáit, a lakosokkal való találkozásokat, hogy aztán otthonunkba ezer élménnyel gazdagabban térjünk meg.

Ezek az élmények beépülnek személyiségünkbe, megosztjuk barátainkkal, családunkkal.  A Magyar Akadémia most játékra hívja mindazokat, akik másoknak is el akarják mondani, meg akarják mutatni, mit jelent számukra Róma, mit kaptak tőle, hogyan látják, hogyan élték-élik meg.

A játék menete a következő: készüljön egy rövid videó (telefonnal rögzítve is tökéletes), ahol ki-ki felolvas, elmond egy olyan magyar szerző által írott művet – verset, regényrészletet – amiben magára, illetve a maga Rómájára ismer, ami a legjobban visszaadja, vagy legalább megközelíti a saját élményt.

A filmet küldje el számunkra e-mailben az accademiadung90@gmail.com címre. A videót mi közzétesszük YouTube csatornánkon (Accadmia d’Ungheria in Roma), illetve az A90 Roma Facebook oldalon is, ahol a közönség lájkokkal szavazhat a leginkább tetsző darabokra.

A 2017. december 10-ig legtöbb lájkot kapó videó készítőjének jutalma jövő tavasszal egy két személyre szóló római utazás az Akadémia vendégeként.

A játék tehát 2017 december 10-én zárul!

A videót a fenti címre Akadémia90játék megjelöléssel kérjük eljuttatni. A nyertest azon az e-mail címen fogjuk értesíteni, amelyen pályamunkáját küldte.

A videót a fenti megjelöléssel küldő egyszersmind hozzájárul ahhoz, hogy művét a világhálón a fenti csatornákon a Római Magyar Akadémia közzétegye.

A Római Magyar Akadémia fenntartja magának a jogot, hogy a videókat szűrje, és az eseményhez méltatlan tartalmú műveket ne vegye be a játékba (erre vonatkozóan értesítést küld a feladónak).

Izgatottan és kíváncsian várjuk a pályamunkákat!

dr. Puskás István
igazgató
Római Magyar Akadémia

Forrás: Római Magyar Akadémia