„Te aranyok Aranya!” – Országos és határon túli Arany János-szavalóverseny

Bár évszázadok választanak el bennünket Arany János korától és világától, gondolatvilága és költői nyelve a ma fiataljai számára is számos aktuális témát nyújt. Ezt felismerve az ország legnagyobb Arany János-szavalóversenyét hirdeti meg az Országos Széchényi Könyvtár, a Magyartanárok Egyesülete és a Magyar Olvasástársaság. A verseny fővédnöke Kányádi Sándor költő. Az országos döntő zsűrijének elnökei Molnár Piroska és Csőre Gábor színművészek.

Országos Széchényi Könyvtár, Kézirattár, Petőfi Sándor rajza Arany Jánosról 1847-ből – Fotó forrása: Országos Széchényi Könyvtár

Az ARANY JÁNOS-EMLÉKÉV 2017 keretében az ország legnagyobb Arany János-szavalóversenyén régiók szerint hét területi döntőben találkoznak a magyarországi és külhoni magyar felső tagozatos általános iskolás és középiskolás diákok. A több mint ötezer megszólított iskola október 9-ig jelölhet egy-egy diákot két korcsoportban. A területi döntők október 16. és november 16. között zajlanak Budapesten, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden és Székesfehérváron.

A verseny fővédnöke Kányádi Sándor költő.

További részletek: http://www.oszk.hu/arany-janos-szavaloverseny/teruleti-dontok

A verseny döntőjét Arany János családi nap övezi, melynek az Országos Széchényi Könyvtár ad helyet 2017. november 25-én. Az országos döntő zsűrijének elnöke a felső tagozatos korcsoportban Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a középiskolás korcsoportban Molnár Piroska színművész, a nemzet művésze.

A nevezési lap, illetve a kötelező és szabadon választható versek listája letölthető az OSZK honlapjáról: http://www.oszk.hu/arany-janos-szavaloverseny/nevezes-feltetelei

Forrás: Országos Széchényi Könyvtár